Log ind
Kurv
Logo

Flæskesteg på en bund af rodfrugter

Forberedning: 30 min.
Tilberedningstid: 1 t 30 min.
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 halv flæskesteg (ca. 1700 g)
  • 2 spsk. groft salt
  • 1,5 kg. rodfrugter i grove stykker (blandede)
  • 2 håndfulde friske krydderurter (fx. timian og rosmarin)
  • 2 rødløg, i grove stykker
  • 4 fed hvidløg, hele
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

Dup flæskestegen tør med køkkenrulle og gnid derefter omhyggeligt groft salt ned mellem sværene. Vend også flæskestegen om, og gnid bagsiden samt siderne med salt.

Find et stort ildfast fast og sæt flæskestegen ind i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og steg flæskestegen i 30 minutter. Brug et stegetermometer, så du kan holde øje med kernetemperaturen løbende.

Imens klargør du dine rodfrugter. Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Gør det samme med løg og hvidløg og kom det hele i en stor skål sammen med friske krydderurter. Vend det hele med olivenolie og krydder med salt og peber.

Efter 30 minutter tager du flæskestegen ud og kommer rodfrugterne i fadet. Kom fadet tilbage i ovnen, og lad flæskestegen nå en kernetemperatur på 55 grader. Hvis sværen er sprød ved 55 grader, fortsæt da stegningen til du når en kernetemperatur på 65 grader. Hvis sværen endnu ikke er sprød, sæt da ovnen på grillfunktion eller skru en smule op for temperaturen (230 grader). Men hold øje, da sværen lynhurtigt kan blive brændt! Stegen er færdig, når den har en kernetemperatur på 65 grader.

Lad stegen hvile utildækket på et skærebræt i ca. 15 minutter inden du skærer den. Stegen er færdig, når den når 70 grader.

Nyd flæskestegen sammen med dine rodfrugter. Servér evt. sammen med kartofler og sovs.

Velbekomme

Flæskesteg i fad