Farinata med svampe og græskar


Farinata er oprindeligt en italiensk kikærtepandekage og har mange navne. Her har vi lavet dem til små pandekager og toppet dem med lækkert efterårsfyld i form af svampe og græskar. Det er smuk farverig anretning, der er perfekt som forret eller som en del af flere små dele retter til weekendens gæster. En lækker vegetarisk servering, der tilfredsstiller alle sanser.
Ingredienser
Farinata (kikærtepandekager)
- 2 dl. kikærtemel
- 2 dl. vand
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Hummus
- 1 dåse kikærter
- ½-1 dl. olivenolie
- ½ dl. vand
- 1,5 spsk. tahin
- 2 tsk. Spidskommen, fx Mill & Mortar
- Saften af 1 citron
- Salt og peber
- Evt. 2 fed hvidløg
Fyld
- Smør
- 2-3 portobello svampe
- 1 bakke shiitake svampe
- Spinat
- 1/5 del af et hokkaido græskar. Brug resten til denne suppe.
Topping
- Syltede rødløg, fx fra SYLT
- En håndfuld enoki svampe
- Flagesalt
Fremgangsmåde
Farinata
Vend alle ingredienserne sammen. Lad dejen trække i 1-2 timer på køkkenbordet med et rent klæde over. Du kan også lade dejen trække natten over på køl.
Varm en pande op med lidt rapsolie. Steg små pandekager sprøde. Der er nok til 8-9 stk.
Hummus
Skyld kikærterne godt i en si. Kom alle ingredienserne i en blender. Start med ½ dl. olie og tilsæt mere undervejs, til hummussen har din ønskede konsistens.
Fyld
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skær græskaret i mundrette stykker. Vend med lidt olivenolie og salt og bag i ovnen i 15 minutter.
Rens alle svampene og skær dem i mindre stykker. Varm smør op på en pande. Tilsæt svampene og steg dem i 5 minutters tid. Tilsæt spinaten og lad det stege med de sidste 2 minutter. Sæt til side.
Anretning
Læg en klat hummus på hver farinata. Top med en spsk. svampe og spinat og lidt græskar stykker. Pynt med syltede rødløg og rå enokisvampe. Afslut med lidt flagesalt. Servér straks.