Dessertcocktail med vanilje og brombær


Årets sidste dag skal nydes med lækker mad og smukke cocktails. Salling guider dig til en lækker dessertcocktail, der matcher vores bud på årets nytårsdessert. Cocktailen er lige tilpas syrlig med brombærlikør. Vi bruger en klassisk gin.
Ingredienser
Vanilje sukkersirup
- 200 g. rørsukker
- 1 dl. vand
- 2 vaniljestænger
Derudover
- 3 cl. Brombærlikør
- 2 cl. gin
- Danskvand
- Knust is
- Citronskal
- 1 friskt brombær
- 1-2 spsk. vanilje sukkersirup
Fremgangsmåde
Vanilje sukkersirup
Siruppen kan med fordel laves dagen i forvejen. Kom korn fra vaniljestængerne i en gryde sammen med vand og sukker. Gem de tomme vaniljestænger til pynt. Giv sukkerlagen et opkog til sukkeret er smeltet. Lad det køle helt af og kom sukkersiruppen på flaske.
Anretning
Til cocktailen kommes brombærlikøren i et glas med sukkersiruppen. Juster mængden efter hvor sød du vil have den. Tilsæt gin og knust is. Top op med danskvand. Pynt med halve brombær, citronskal og en halv vaniljestang. Servér cocktailen til nytårsdesserten for perfekt, afstemt smag.