Citrus julesalat


Julens mange tunge måltider må gerne blive lettet en anelse med en syrlig julesalat. Smukke citrusfrugter med orange-røde farver gør det traditionelle julemåltid en anelse sjovere at se på. Vi topper salaten med hakkede valnødder og flager af den prisvindende økologiske hårde gedeost, Andrés Gårdost, som er et skønt match til ruccola og citrusfrugter. Salling guider dig til en let salat, der egner sig perfekt til julemiddagen, både juleaften eller på julefrokost bordet.
Til ca. 4 personer
Ingredienser
- 1 pose ruccola
- 2 økologiske appelsiner
- 1 grapefrugt
- 1 bananskalotteløg
- 100 g. valnødder
- 50 g. hård gedeost
- God olivenolie
Fremgangsmåde
Skær fileter af citrusfrugterne, så du undgår de hvide strenge. Det gør du ved at skære top og bund af citrusfrugten og derefter forsigtigt fjerne alt skræl. Derefter skærer du fileterne ud ved at føre kniven ind mellem de hvide strenge.
Anret rucolaen på et stort fad og placer citrusfileterne ovenpå. Skær skalotteløget i ringe og fordel dem ovenpå salaten.
Hak valnødderne groft og drys over.
Som det sidste inden servering, skæres helt fine flager af gedeosten og drysses over. Dryp med lidt god olivenolie og servér.
Velbekomme