Log ind
Kurv
Logo

Cannelloni med fyld af svampe og mascarpone

I Salling elsker vi det italienske køkken. Det er smagfuldt, simpelt og altid fyldt med de lækreste råvarer.

Cannelloni er små rullede pastaplader med lækkert fyld, der dækkes med en skøn tomatsauce. Vores version af cannelloni er fyldt med cremet mascarpone, svampe og spinat, toppet med en intens tomatsauce, gorgonzola, mozzarella og vores egen gode parmesan. En intens, lækker ret, der er yderst velegnet til søndagsgæster og et godt glas rødvin.

Ingredienser
Til 4personer

Pastaplader (Alternativt kan du købe friske lasagneplader og bruge i retten)

  • 300 g. tipo 00 hvedemel
  • 2 hele æg
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk. olivenolie

Fyld

  • 100 g. østershatte
  • 200 g. brune champignon
  • 75 g. spinat
  • 300 g. La Treccia mascarpone
  • 1 fed hvidløg
  • 1 bananskalotteløg
  • Skallen af en citron
  • Saften af ½ citron
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Tomatsauce

  • 1 dåse hakket tomat
  • 1 dl. vand
  • 1 fed hvidløg
  • 2 bananskalotteløg
  • 20 g. soltørrede tomater
  • Frisk timian
  • Salt og peber

Derudover

  • 75 g. gorgonzola
  • 75 g. parmesan
  • 100 g. mozarella
  • Chiliflager
  • Frisk basilikum
  • Frisk timian

Ingredienser til cannelloni med mascarpone

Fremgangsmåde

Pastapladerne
Hæld hvedemelet ud på en ren bordplade og lav en fordybning i midten. Hæld æg og olivenolie ned i fordybningen og bland langsomt det hele sammen, ved at skubbe hvedemelet ned til æggene lidt efter lidt. Ælt dejen godt sammen til alt melet er optaget. Det tager ca. 10 minutter og kræver lidt armmuskler.

Pak dejen ind i husholdningsfilm og lad den hvile en lille time på køl.

Del dejen i 3-4 stykker og pak det dej, som du ikke bruger, ind i film.

Sørg for hele tiden at have lidt mel på dine hænder, så det ikke klistrer for meget fast.

Kør nu dejen på en pastamaskine på det laveste niveau. Fold dejen på midten og gentag processen 4-5 gange. Nu er du klar til at rulle dejen tynd. Kør dejen igennem maskinen og sæt den et niveau ned mellem hver udrulning. Fortsæt til dejen er næsten gennemsigtig.

TIP! Har du ikke en pastamaskine, kan du bruge en kagerulle i stedet. Del blot dejen i 6 stykker og rul dejen så tynd, som du kan, med kagerullen. Du skal bruge ca. 14-16 pastaplader af ca. 10x15 cm. Har du dej til overs, kan du fryse den ned og bruge resten en anden gang.

Har du ikke mod på at lave din egen pasta? Så kan du blot købe friske lasagneplader og bruge dem i stedet.

Fyld
Snit hvidløg og løg fint. Rens svampene og skær dem i mindre stykker. Varm en pande op og tilsæt olivenolie. Svits løg og hvidløg kort og tilsæt så svampene. Lad svampene få god varme til at starte med og skru derefter lidt ned. Kom spinatbladene ved og lad dem falde sammen. Krydr med salt og peber.

Vend nu svampene sammen med mascarpone og smag til med citronskal, -saft, salt og peber. Stil fyldet på køl, til du skal bruge det.

Tomatsauce
Kom olivenolie i en kasserolle. Snit løg og hvidløg fint og svits i gryden. Hak de soltørrede tomater groft og kom dem i gryden. Tilsæt pomodorini og vand. Afslut med timian, salt og peber. Lad tomatsaucen simre i 20 minutters tid.

Samling af rullerne
Kom en spiseskefuld fyld på hver pastaplade og rul den forsigtigt sammen. Fortsæt til du har brugt alle pastapladerne.

Placér rullerne af pastaplader med fyld ved siden af hinanden i et smurt ovnfast fad. Hæld tomatsovsen over rullerne i fadet og top med de tre slags oste.

Bag dine cannellonis i ovnen i ca. 30 minutter ved 180 grader, til osten er smeltet og gylden.

Anretning
Pynt med frisk timian, basilikum og chiliflager.

Velbekomme

Cannelloni med mascarpone