Burger med østershatte og æble


Burgeren er en sikker vinder til de fleste anledninger. Den kan laves i et utal af varianter, se bare Sallings version af Flæskestegssandwich og Asiatisk Laksebruger med Wasabimayo. Men en mere klassisk version med en god saftig bøf, bacon, østershatte, en 8 mdr. gede gouda, estragon-mayonnaise og frisk æble går man nu heller aldrig galt i byen med. Vi laver bøffen med hakkekød på fedtprocent 10-12%, som giver masser af god smag.
Til 2 store burgere
Aktiv tid: 25 minutter
Ingredienser
Bøffer
- 500 g. hakkekød
- 1 æg
- 1 tsk. Herbes de Provence
- 2 tsk. rødvinssalt
- 1 tsk. chipotle chili
Stegte svampe
- 100 g. østershatte
- 1 spsk. smør
- Frisk timian
Derudover
- 75 g. 8. mdr. Gede gouda
- 100 g. tørsaltet bacon
- 1 frisk æble
- 1 glas Estragon Mayonnaise
- Rucola
- 2 brioche boller
Fremgangsmåde
Rør hakkekød, æg og krydderier sammen i en skål. Form 2 bøffer af ca. 250 g. Steg bøfferne medium i smør på en grillpande. Læg bøfferne på en tallerken og placér et par skiver Gede Gouda på bøfferne, kom folie over, så de holder sig varme og så osten kan smelte.
Rens svampene og del dem evt. i lidt mindre stykker. Steg dem på en pande med smør og timian. Skær bacon i skiver og læg dem på en kold pande. Tænd for varmen og steg det sprødt. Skær æblet i tynde skiver.
Saml burgerne med estragon mayonnaise, rucola, bøf, bacon, svampe og æble.