Braiseret spidsbryst med parmesankartoffelmos


På de kolde og langsomme søndage bør man bruge lidt ekstra tid i køkkenet og forkæle sig selv og familien med lækker aftensmad.
Prøv denne herlige ret med parmesankartoffelmos og braiseret spidsbryst.
Retten er perfekt gæstemad i weekenden, men kan også nemt laves i hverdagene, når du vil gøre lidt ekstra ud af aftensmaden.
Salling Super guider dig til denne skønne kartoffelmos med parmesan samt langtidsbraiseret spidsbryst. Afslut retten med de små, nøddeagtige enokisvampe og sæsonens palmekål vendt i smør.
Til 4 personer
Ingredienser
- 800 g. spidsbryst
- 4 skalotteløg
- 1 rødløg
- 1 solohvidløg
- 2 dåser flåede tomater
- 1 spsk. tomatpasta
- 1 glas kalvefond
- 1/2 l. vand
- 1 bundt frisk timian
- 3 laurbærblade
- Olivenolie
Kartoffelmos
- 800 g. vildmose kartofler
- 40 g. smør
- 150 g. parmesan
- 1,5 dl. mælk
Topping
- 1 pakke enokisvampe
- 8 blade palmekål
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 180 grader. Skær spidsbrystet i 4 stykker.
Varm olivenolie i en støbejernsgryde, og steg kødet af. Fjern nu kødet, og tilsæt løg og hvidløg. Rør i 3 minutters tid, til løgene er bløde.
Tilsæt nu flåede tomater, frisk timian, laurbærblade, vand og fond. Læg til sidst kødet i, og stil gryden i ovnen med låg på i 2,5-3 timer, til det er mørt, og du kan trække kødet fra hinanden med 2 gafler.
Til kartoffelmosen koges kartoflerne møre, og moses. Tilsæt nu smør, parmesan og mælk under omrøring. Smag til med salt og peber.
Server på smørstegt palmekål toppet med enokisvampe og frisk timian.
Velbekomme!