Log ind
Kurv
Logo

Boeuf en daube á la Provence

Antal personer: 6 personer

Forb. tid: 30 min.
Simretid: 3 t
Samlet tid: 3 t 30 min.

Ingredienser

Langtidssimret gryderet

  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. olie
  • 2 løg, skåret i store stykker
  • 4 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 1½ kg oksekød i tern (fx oksesteg eller bov)
  • 450 g knoldselleri, skåret i store stykker
  • 400 g gulerod, skåret i store stykker
  • 300 g pastinak, skåret i store stykker
  • 150 g brune champignon halveret
  • 2 spsk. tomat pure
  • 3 spsk. mel
  • ca. ½ flaske rødvin
  • ca. 7 dl. oksebouillon
  • 5 stk. laurbærblade
  • 5 stilke frisk rosmarin
  • 5 stilke frisk timian
  • salt og peber

Gryde med oksekød og grøntsager

 

Tilberedning

Langtidssimret gryderet

  1. Varm en stor gryde op med 1 spsk. smør og 1 spsk. olie. Brun oksekødsternene af lidt af gangen, så det får en brun skorpe. Krydder med salt og peber og stil det derefter til side på en tallerken.
  2. Hak løget i grove tern og skær hvidløget i skiver.
  3. Vask og skræl knoldseller, gulerod og pastinak og skær det i store tern.
  4. Kom resten af smørret og olien i samme gryde (1 spsk. olie og 1 spsk. smør) og tilføj løg, hvidløg, pastinak, knoldselleri og gulerod. Lad det svitse i ca. 5-7 minutter.
  5. Kom kødet tilbage i gryden til grøntsagerne og tilsæt tomatpure og drys med mel. Rør rundt.
  6. Tilsæt ca. ½ flaske rødvin og lad halvdelen koge væk inden du tilsætter ca. 7 dl oksebouillon. Vandet skal gerne dække hele retten.
  7. Kom laurbærblade i retten og lad retten småsimre under låg i 2-3 timer. Rør undervejs. 15 minutter inden retten er færdig tilføjer du de brune champignon samt frisk timian og frisk rosmarin.
  8. Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos eller ris.

Oksekød, grøntsager og kartoffelmos