Boeuf en daube á la Provence


Antal personer: 6 personer
Forb. tid: 30 min.
Simretid: 3 t
Samlet tid: 3 t 30 min.
Ingredienser
Langtidssimret gryderet
- 2 spsk. smør
- 2 spsk. olie
- 2 løg, skåret i store stykker
- 4 fed hvidløg, skåret i skiver
- 1½ kg oksekød i tern (fx oksesteg eller bov)
- 450 g knoldselleri, skåret i store stykker
- 400 g gulerod, skåret i store stykker
- 300 g pastinak, skåret i store stykker
- 150 g brune champignon halveret
- 2 spsk. tomat pure
- 3 spsk. mel
- ca. ½ flaske rødvin
- ca. 7 dl. oksebouillon
- 5 stk. laurbærblade
- 5 stilke frisk rosmarin
- 5 stilke frisk timian
- salt og peber
Tilberedning
Langtidssimret gryderet
- Varm en stor gryde op med 1 spsk. smør og 1 spsk. olie. Brun oksekødsternene af lidt af gangen, så det får en brun skorpe. Krydder med salt og peber og stil det derefter til side på en tallerken.
- Hak løget i grove tern og skær hvidløget i skiver.
- Vask og skræl knoldseller, gulerod og pastinak og skær det i store tern.
- Kom resten af smørret og olien i samme gryde (1 spsk. olie og 1 spsk. smør) og tilføj løg, hvidløg, pastinak, knoldselleri og gulerod. Lad det svitse i ca. 5-7 minutter.
- Kom kødet tilbage i gryden til grøntsagerne og tilsæt tomatpure og drys med mel. Rør rundt.
- Tilsæt ca. ½ flaske rødvin og lad halvdelen koge væk inden du tilsætter ca. 7 dl oksebouillon. Vandet skal gerne dække hele retten.
- Kom laurbærblade i retten og lad retten småsimre under låg i 2-3 timer. Rør undervejs. 15 minutter inden retten er færdig tilføjer du de brune champignon samt frisk timian og frisk rosmarin.
- Smag til med salt og peber og server med kartoffelmos eller ris.