Blomkål med bønnehummus, græsk feta og mandelpesto


Denne smukke anretning, består af et helt blomkålshoved skåret i skiver, så man kan se det smukke mønster, stegt på panden i smør og lagt på en bund af cremet bønnehummus. Vi har toppet med græsk feta, Kalamata oliven og en simpel pesto udelukkende bestående af mandler, olivenolie og salt og derefter pyntet med lidt koriander. Her kan du sagtens bruge bredbladet persille også. Servér retten som en smuk forret.
Ingredienser
4 personer
Aktiv tid: 30 minutter
Bønnehummus
- 1 dåse butterbeans, fx Urtekram
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. aquafaba (den væske bønnerne ligger i)
- 1 spsk. yoghurt
- Saften af ½ citron
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
Mandelpesto
- 100 g. mandler
- 50-100 g. olivenolie
- Salt
Derudover
- 1 stort økologisk blomkål
- Smør
- Koriander eller bredbladet persille
- 1 dåse kalamata oliven, fx fra Ideal
- 1 pakke græsk feta, fx Princip
- Maldon salt
- Olivenolie
Fremgangsmåde
Bønnehummus
Kom alle ingredienserne i en blender og blend til en ensartet creme. Smag til med salt og peber.
Mandelpesto
Kom mandler og olivenolie i en blender og blend. Tilsæt olien undervejs og smag til med salt. Konsistensen skal være grov men olieret.
Blomkål
Fjern de største blade fra blomkålshovedet og rens det. Skær nu forsigtigt store skiver af blomkålen. De yderste skiver vil falde lidt fra hinanden, mens skiverne i midten vil sidde smukt sammen. Steg blomkålsskiverne på en pande med smør. Lad dem få en sprød gylden overflade inden du vender dem. Steg også de små stykker blomkål.
Anretning:
Kom 2 spsk. bønnehummus på en tallerken og placér en blomkålsskive oven på. Kom en par tsk. mandelpesto på. Drys med feta, koriander, oliven og lidt Maldon salt. Dryp med olivenolie og servér.