Asiatisk burger med laksebøf


Vi udfordrer den klassiske hamburger med en asiatisk inspireret variant med skøn laksebøf, spicy agurkesalat og cremet avocado.
Som burgerboller bruger vi Salling Bagerens lækre teboller, som vi smører med en god wasabimayo, der har et perfekt bid af wasabi.
4 personer
Ingredienser
- 4 af Salling Bagerens boller
- Wasabimayo
- 1 avocado
- ¼ rødt spidskål
- 1 håndfuld koriander
Laksebøffer
- 400 g. frisk laks
- 1 æg
- 1 håndfuld koriander
- 1 hvidløg
- 1 spsk. sorte sesamfrø
- 3 spsk. pankorasp
- ½-1 chili
Lynsyltede agurker
- 1 agurk
- 1 dl. æblecidereddike
- 1 spsk. sukker
- 1 chili
Fremgangsmåde
Fjern skindet fra laksen og hak laksen helt fint. Kom laksestykkerne i en skål og tilsæt æg, revet hvidløg, finhakket koriander, sesamfrø, pankorasp og finhakket chili efter smag. Rør det hele godt sammen. Tilsæt evt. 1 spsk. pankorasp, hvis farsen er for våd.
Form farsen til 4 bøffer og steg dem på panden i lidt olivenolie. De skal ikke have mere end 2-3 minutter på hver side.
Imens bøfferne steger, hældes æblercidereddike med sukker i en lille kasserolle og varmes hurtigt op, til sukkeret er smeltet. Hak chilien fint og tilsæt til eddikelagen. Riv lange strimler af agurken med en kartoffelskræller og kom dem i en skål. Hæld eddikelagen over og lad det trække til det skal serveres.
Skær tebollerne over og steg dem på en pande i lidt smør. Skær avocadoen i skiver og hak det røde spidskål.
Server de smørstegte teboller med wasabimayo, laksebøf, avokado, rød spidskål, lynsyltede agurker og koriander.