Arancini med squashcreme, knas og cornichoner


Arancini er en italiensk snack, som består af kold risotto vendt i rasp og derefter friturestegt. Det er en genial måde at få brugt sine risottorester fra dagen før og servere for sine gæster med lidt dip og lidt garnish som en appetizer eller forret. Du kan også sagtens lave risottoen efter opskriften her, bare den er helt kold når du former kuglerne.
Ingredienser
Til 4 personer
Forberedelsestid: 30 minutter
Tilberedningstid: 15 minutter
I alt: 45 minutter
Arancini
- Risotto evt. fra dagen før
- 1 pose kantarel risotto, fx fra Il Fornaio eller Nicolas Vahé
- 2 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 dl. hvidvin
- 1-1,5 dl. grøntsags fond
- 1 dl. parmesan
- Salt og peber
- 2 dl panko rasp
- Raps olie til stegning
Squashcreme
- 1 squash
- Olivenolie
- Frisk timian
- Salt og peber
- 3 spsk. mayonnaise
Derudover
- Frisk timian
- 1 håndfuld hasselnødder
- Cornichoner
Fremgangsmåde
Arancini
Lav risottoen efter anvisningerne på pakken. Lad risottoen køle af til den er køleskabskold. Form risottoen til kugler ca. 4 cm. i diameter. Vend dem i pankorasp. Varm en pande op med 3 cm. olie og steg kuglerne sprøde.
Squashcreme
Flæk squashen og kom den i et ildfastfad. Dryp med olivenolie, salt, peber og timian. Bag ved 180 grader varmluft, til de er møre. Ca. 20 minutter.
Blend squashen, en håndfuld frisk timian og vend med mayonnaise og smag til med salt og peber.
Anretning
Servér arancini kuglerne i en stor skål med squashcreme ved siden af eller anret kuglerne på en bund af squashcreme toppet med hakkede hasselnødder og cornichoner samt frisk timian.