Sallings historie

Salling har rødder helt tilbage til 1906, hvor købmand Ferdinand Salling åbnede en lille manufakturhandel på Strøget i Aarhus.

Ferdinand Salling lagde fra start mange timer i den nyåbnede butik for at få den til at løbe rundt. Den første måned lød omsætningen på 4.202 kroner - tilsvarende bliver samme beløb i dag omsat på mindre end 3 sekunder.

Ferdinand Salling var en mand med store ambitioner, og i de efterfølgende år opkøbte han flere omkringliggende ejendomme for at realisere drømmen om et storslået stormagasin i hjertet af Aarhus.

I 1953 afgik Ferdinand Salling ved døden og tilbage stod hans 34-årige søn, Herman Salling, med ansvaret for faderens firma. Herman Salling fortsatte i de kommende år i faderens ambitiøse fodspor, og i 1960 slog han dørene op for et helt nyt varehuskoncept med det i dag klingende navn føtex.

Den første føtex åbnede på Guldsmedgade i Aarhus, og det blev starten på et stort forretningsimperium - nemlig det vi i dag kender som Dansk Supermarked Group, der udover føtex og Salling blandt andet tæller Netto, Bilka og Wupti.

Men Herman Salling var ikke færdig med at bygge stormagasiner. I 1964 blev dørene slået op for endnu en splinterny Salling - denne gang i Aalborg. I 2006 døde Herman Salling, men hans trofaste værdier med kunden i fokus, god service og godt købmandskab lever stadig videre i dagligdagen i Sallings stormagasiner.

I de seneste årtier er begge stormagasiner løbende blevet renoverede og fremstår i dag som moderne oplevelseshuse med et bredt udvalg af førende brands inden for fashion, livsstil, interiør, velvære og fødevarer.

Salling beskæftiger i dag mere end 1.100 medarbejdere og er fortsat en del af Dansk Supermarked Group. Dansk Supermarked Group er i dag ejet 100% af Salling Fondene.