Kemikeren Elizabeth Zott er alt andet end en gennemsnitlig kvinde. Faktisk ville hun selv være den første til at understrege, at der ikke findes noget, der hedder “en almindelig kvinde”. Men i starten af 1960’erne er virkeligheden en anden, og hendes mandlige kolleger på Hastings Forskningsinstitut har et temmelig uvidenskabeligt syn på ligestilling. Dog er der én undtagelse: Calvin Evans – en genial, ensom og Nobelprisnomineret forsker, der, af alle ting, forelsker sig i hendes intellekt.
Resultatet? En kemi, der er værd at skrive hjem om.
Men i modsætning til videnskaben kan livet ikke sættes på formel. Et par år senere er Elizabeth Zott ikke kun alenemor, men også vært for Amerikas mest populære madlavningsprogram, Vi spiser klokken seks. Hendes unikke tilgang til madlavning – med udtryk som “drys begge sider med natriumklorid og piperin” – viser sig at være intet mindre end revolutionerende. Mens hendes fanskare vokser, er der dog dem, der ikke er lige så begejstrede. For Elizabeth lærer ikke kun amerikanske kvinder at lave mad – hun inspirerer dem også til at udfordre samfundets normer.
Kemi for begyndere er en skarp, humoristisk og rørende roman fyldt med uforglemmelige biroller. Den er lige så original og sprudlende som sin hovedperson.
Detaljer
- Forfatter: Bonnie Garmus
- 1. Udgave, 1. Oplag
- Udgivelsesdato: 21. februar 2023
- Forlag: Hr. Ferdinand