Rosa - Rosato IGT, Italien

Vis stort billede
Rosa - Rosato IGT, Italien

115,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Fra markerne nær Melfi høstes druerne i 1. halvdel af september. Farve: Let laksefarvet med lette rubinrøde reflekser. Duft: Delikat, blomsterrig samt noter røde bær. Smag: tør, frisk og blød med smagfulde mandelnoter.

Flere detaljer

Mere info
Vinifikation: Blid presning af drueklaserne. Kort skalkontant med druekvaset til opnåelse af ønsket lakse-farve. Herefter traditionel gæring på temperaturreguleret ståltank og derefter ca. 6 måneder på flaske inden salg.

Denne familie-ejede vingård startede i 1974. Den drives af de 2 søskende Sara og Luca Carbone. Vingården ligger i hjertet af regionen Basilicata nær byen Melfi. Vinmarkerne ligger på skråningerne af den antikke vulkan Vulture, som er unikke til produktion af vine lavet på druen Aglianico. Netop denne drue omtales som druen, der giver sydens Barolo. Der rådes over i alt 18 ha jord, hvorfra produceres i alt ca. 45.000 flasker vin om året. Carbone har på rekordtid bevist sit kvalitative værd bl.a. dokumenteret ved den store anerkendelse af sine vine, ved år efter år at vinde hele 2 glas i vinbiblen Gambero Rosso (3 glas er det sublimt eftertragtede) samt 2 endog 3 stjerner er opnået i Veronelli's vinbibel 2012. Alle vinproduktions faser udføres med sjælden omhu og i stor kvalitativ respekt. Herudover rundes produktion af med et gedigent kælderarbejde, hvor man benytter den navnkundige Sergio Paternoster som ønolog. Der produceres tre forskellige kvalitetsrødvine på Aglianico-druen og en hvid på Fiano-druen.
PRODUKTDETALJER
Reference

8033331710098

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Indhold

75 cl

Område

Basilicata

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Aglianico

Serveres ved

12 °C

Velegnet til

Aperitif, Skaldyr, fiskeretter og lyst kød og hygge.

Konservering

Indeholder sulfitter

Rosa - Rosato IGT, Italien Carbone