Giovanni Avanzi Chiaretto Valtènesi DOC, Italien, 2015

Vis stort billede
Giovanni Avanzi Chiaretto Valtènesi DOC, Italien, 2014

129,95 kr

2 for 150,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-2 hverdage

Farve: Let laksefarvet med lette rubinrøde reflekser. Duft: Delikat, blomsterrig samt noter jordbær. Smag: tør, frisk og blød med smagfulde jordbær- og mandelnoter. En rosévin med fine anmeldelser, som varmt kan anbefales som ledsager til f.eks. kødretter, risretter, fisk, pizza eller en god salami.

Flere detaljer

Mere info

Fra markerne i Polpenazze del Garda høstes druerne i 1. halvdel af september. Vinifikation: Blid presning af drueklaserne. Kort skalkontant med druekvaset til opnåelse af ønsket lakse-farve. Herefter traditionel gæring på temperaturreguleret ståltank og derefter ca. 6 måneder på flaske inden salg.

"Huset Avanzi er en af Italiens absolut førende producenter af Rosè-vine. De hædres hvert år med et hav af præmier for de kvalitative formåen. Siden 1931 har Familien Avanzi dyrket vin fra markerne omkring byerne Sirmione, Manerba og Polpenazze. Vi befinder os på Gardasøens vestbred. I dag er det 3. Generation, der driver vingården. Der dyrkes vin på godt 50 ha, men derudover er der en stor produktion af olivenolie samt man etablerede for ca. 10 år siden et Birreria til ølproduktion. Ud over Rosè-vinene produceres en lang række røde vine samt ikke mindst sprøde og delikate mousserende vine. I starten af årtusindeskiftet investerede Avanzi-familien i 10 ha jord midt i Franciarcorta DOCG-zonen (i Passirano) for at kunne indfri ambitionen om at tilbyde noget af det mest sublime indenfor mousserende vine. Siden 2009 har vingården "Romantica" således været opført klar til produktion af high-class mousserende vin. Frugterne af denne investering debuterede i december 2012, hvor Franciacorta Brut DOCG "Romantica" blev frigivet.

Denne rosévin har fået adskillige udmærkelser:
- Sølvmedalje ved Concours Mondial de Bruxelles 2015
Sølvmedalje ved Le Mondial du Rosé, Cannes, 2015
- Sølvmedalje ved Decanter World Wine Awards, 2014

PRODUKTDETALJER
Reference

8014654010409

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

12%

Indhold

75 cl

Område

Lombardia

Årgang

2015

Druesorter

60% Groppello, 10% Barbera, 15% Sangiovese, 15% Marzemino

Serveres ved

12 °C

Anmeldelser

Concours Mondial de Bruxelles 2015: Sølvmedalje, “Le Mondial du Rosé 2015": Sølvmedalje, Decanter World Wine Awards, 2014: Sølvmedalje

Velegnet til

Kødretter, risretter, fisk, pizza, salami

Konservering

Indeholder sulfitter

Giovanni Avanzi Chiaretto Valtènesi DOC, Italien, 2015 Avanzi