Terre dei Fuochi Aglianico del Vulture DOC, Italien

Vis stort billede
Terre dei Fuochi  Aglianico del Vulture DOC, Italien

79,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Farven er rubinrød med violette nuancer. Duften er eksplosiv og kompleks med noter af skovbund og rød bærfrugt. Disse delikate duftindtryk gentager sig i smagen, som desuden er uhyre harmonisk med syre, tannin og krop samt meget vedholdende.

Flere detaljer

Mere info
Druerne høstes medio/ultimo oktober. Efter gæring lagrer vinen 8-10 mdr. på ståltanke. Efter aftapning på flaske, modner vinen her minimum 4 mdr. inden den er klar til salg.

Denne familie-ejede vingård startede i 1974. Den drives af de 2 søskende Sara og Luca Carbone. Vingården ligger i hjertet af regionen Basilicata nær byen Melfi. Vinmarkerne ligger på skråningerne af den antikke vulkan Vulture, som er unikke til produktion af vine lavet på druen Aglianico. Netop denne drue omtales som druen, der giver sydens Barolo. Der rådes over i alt 18 ha jord, hvorfra produceres i alt ca. 45.000 flasker vin om året. Carbone har på rekordtid bevist sit kvalitative værd bl.a. dokumenteret ved den store anerkendelse af sine vine, ved år efter år at vinde hele 2 glas i vinbiblen Gambero Rosso (3 glas er det sublimt eftertragtede) samt 2 endog 3 stjerner er opnået i Veronelli's vinbibel 2012. Alle vinproduktions faser udføres med sjælden omhu og i stor kvalitativ respekt. Herudover rundes produktion af med et gedigent kælderarbejde, hvor man benytter den navnkundige Sergio Paternoster som ønolog. Der produceres tre forskellige kvalitetsrødvine på Aglianico-druen og en hvid på Fiano-druen.
PRODUKTDETALJER
Reference

8033331710012

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Basilicata

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Aglianico

Serveres ved

16 °C

Velegnet til

Rødt kød, steakt grillet og stegt samt vildt.

Konservering

Indeholder sulfitter

Terre dei Fuochi Aglianico del Vulture DOC, Italien Carbone