Stupor Mundi Aglianico del Vulture DOC, Italien

Vis stort billede Tilføj
Stupor Mundi Aglianico del Vulture DOC, Italien

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød med violette nuancer. Duften er kompleks med en toner af Skovbund, modne røde bær samt krydderi. Smagen er perfekt afbalanceret mellem: 1) skovbund og modne røde bærfrugt og noter fra fadlagringen 2) garvesyre og krop. Smagen opleves desuden fløjlsblød og vedholdende.

Flere detaljer

Mere info

Ofte beskrives denne drue som ophavsmand til "sydens Barolo". Denne version bekræfter denne beskrivelse. Bemærk tanniner og kompleksibilitet, der er en Barolo værdig. Druerne høstes ultimo oktober/primo november. I denne version macererer druemosten dobbelt så længe på druekvaset end ved Carbone's 2 øvrige Aglianico-vine; Det vil sige ca. 20 dage. Efter gæring overføres vinen til egefade, hvor den lagrer i ca. 12 mdr. Efter overførsel til flaske lagrer den minimum 12 mdr. førend den frigives til salg. Det lave høstudbytte på ca. 60 hl/ha skaber en fantastisk karakterfuld vin.

Denne familie-ejede vingård startede i 1974. Den drives af de 2 søskende Sara og Luca Carbone. Vingården ligger i hjertet af regionen Basilicata nær byen Melfi. Vinmarkerne ligger på skråningerne af den antikke vulkan Vulture, som er unikke til produktion af vine lavet på druen Aglianico. Netop denne drue omtales som druen, der giver sydens Barolo. Der rådes over i alt 18 ha jord, hvorfra produceres i alt ca. 45.000 flasker vin om året.

Carbone har på rekordtid bevist sit kvalitative værd bl.a. dokumenteret ved den store anerkendelse af sine vine, ved år efter år at vinde hele 2 glas i vinbiblen Gambero Rosso (3 glas er det sublimt eftertragtede) samt 2 endog 3 stjerner er opnået i Veronelli's vinbibel 2012. Alle vinproduktions faser udføres med sjælden omhu og i stor kvalitativ respekt. Herudover rundes produktion af med et gedigent kælderarbejde, hvor man benytter den navnkundige Sergio Paternoster som ønolog. Der produceres tre forskellige kvalitetsrødvine på Aglianico-druen og en hvid på Fiano-druen.

PRODUKTDETALJER
Reference

8033331710036

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Indhold

75 cl

Område

Basilicata

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Aglianico

Serveres ved

18 °C

Velegnet til

Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter.

Konservering

Indeholder sulfitter

Stupor Mundi Aglianico del Vulture DOC, Italien Carbone