Silverado Cabernet Sauvignon Estate Grown, USA, 2012

Vis stort billede
Silverado Cabernet Sauvignon Estate Grown, USA, 2012

389,95 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 4-7 hverdage
Elegant Cabernet Sauvignon aroma med bl.a. tørrede urter, solbær, cedertræ og skovbund. Smagen er klassisk Napa Valley med intens solbærdomineret frugt, flot struktur, dybe krydrede nuancer i eftersmagen og fornemme tanniner, der lover godt for et langt liv i flaske. Her er facitlisten på klassisk Napa Valley, i et for området yderst fornuftigt prisleje. Står menuen på grillet eller stegt kød af højeste kvalitet, så er her et klassisk og fornemt match. Vi anbefaler at dekantere vinen 1 time før servering ved 15-16 grader. Kan gemmes op til 20 år fra høståret.

Visitkortet og en af de mest klassiske vine fra Napa Valley. 81% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 2% Petit Verdot og 1% Cabernet Franc fra Stags Leap Vineyard og Mt. George Vineyard. Gæret i små ståltanke, malolaktisk gæring i store egetræsfade inden vinen lagrer 17 måneder i franske egetræsfade, hvoraf 44% nye.

Flere detaljer

Mere info
Årgang 2010 fik 18,5/20 point hos Forlaget SMAG:
"Klassisk Napa på moderne vinsprog, så solen er tæmmet og sødmen kontrolleret af en lang, tør bærsmag. Smagen er netop lang, ren og præcis. Den begynder med solbær og hyldebær, koncentrerer sig om at være koncentreret - og åbner sig så alligevel efter 15-20 minutters overvejelser. Nu strømmer solbær, hyldebær og lidt engelsk lakrids ud af glasset og viser dens kvaliteter, men den holder sig tør og stram efter Napas generøse målestok. Herlig Cabernet i den overlegne stil, der fik Bordeauxfolkene vækket i 1980'erne."
- Henrik Oldenburg, Forlaget SMAG, Januar 2015

I 1978 købte Miller familien Silverado Vineyard, der er blandt de tre ældste i kultområdet Stags Leap, Napa Valley. Stags Leap er USA's første AVA appellation, der beskriver det unikke terroir i dette lille område, der kun har ca. 20 vingårde. I små 15 år solgte familien de eftertragtede druer til andre producenter, men i 1981 besluttede man sig for selv at producere vine. Siden har man udvidet med købene af bl.a. Finetree Vineyard og Mt. George Vineyard. Familien har hele tiden holdt fast i at producere balancerede vine uden høj ekstraktion og alkohol, men med fokus på struktur og de klassiske nuancer for især Stags Leap.

Silverados vine nyder stor anderkendelse på bl.a. USA's toprestauranter og blandt verdens førende vinkritikere. Og kun 12 år efter første årgang blev årgang 1990 Silverado Vineyards kåret til USA's bedste Cabernet Sauvignon i Wine Spectator, og Wine Enthusiast beskrev Silverado som "a perfect expression of Stags Leap". Silverado står i dag som en af bannerførerne for klassisk strukturet Napa Valley.
PRODUKTDETALJER
Reference

88417870379

Land

USA

Alkoholprocent (% vol.)

14,7%

Indhold

75 cl

Område

Napa Valley, Californien

Årgang

2012

Druesorter

81% Cabernet Sauvignon, 16% Merlot, 2% Petit Verdot, 1% Cabernet Franc

Serveres ved

15-16 °C

Anmeldelser

2010: 18,5/20 point - Forlaget SMAG

Konservering

Indeholder sulfitter

Silverado Cabernet Sauvignon Estate Grown, USA, 2012