Sardus Pater Carignano di Sulcis "Is Solus" DOC, Italien

Vis stort billede
Sardus Pater Carignano di Sulcis "Is Solus" DOC, Italien

114,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er dyb rubinrød. Duften er righoldig og kompleks med noter af moden rød bærfrugt. Smagen er fløjlsblød, medium fyldig, saftig og med noter af moden rød bærfrugt, blomster og krydderi. Eftersmagen er lang med bløde tanniner.

Flere detaljer

Mere info

Det er 70 år gamle vinstokke der er rygraden i denne elegante rødvin fra øen Sant'Antioco; Alderen giver et naturligt lavt høstudbytte på 50hl/ha. Høsten er medio september. - Druesaften ligger på druekvaset 12-15 i ståltanke, hvor også gæringsprocessen styres. Når sukkeret er fuldt udgæret overføres vinen til nye rene stålfade, hvor i den malolaktiske gæring foregår. Vinen lagrer efterfølgende 3 md på barriqes-fade af 2. passage og sluttelig min. 3 md. på flaske førend den frigives til salg.

Stort veldrevet kooperativ, som befinder sig på den lille ø Sant'Antioco lige syd-vest for Sardinien. Blev etableret i 1949 og påbegyndte sin drift i 1955. Henover årene har antallet af andelshavere udviklet sig til i dag 280 med ialt ca. 300 ha jord tilplantet med vinstokke, som er fordelt over hele Syd-Sardinien. Det er især rødvinsdruen Carignano, der har sat Sardus Pater på det internationalt anerkendte vinkort. Og især de godt 80 år gamle vinstokke på øen Sant'Antioco giver år efter år supervine. Senest markeret ved, at "Arruga" 2009 i Gambero Rosso 2015-udgaven opnår de fantastiske 3 glas, hvilket er 7. år i streg, at Sardus Pater opnår at få rated en vin til glas. Herudover anbefales at besøge Sardus Pater's hjemmeside, hvor tildeling af ratings næsten ingen enden vil tage. Sardiniens øvrige lokale druer dyrkes naturligvis også: Hvor skal nævnes Cannonau og Vermentino - og sidstnævnte i luksusversionen "Lugore".

PRODUKTDETALJER
Reference

8011692900037

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Sardegna

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Carignano

Serveres ved

18 °C

Velegnet til

Rødt kød, vildt samt kraftfulde kogeretter og hygge

Konservering

Indeholder sulfitter

Sardus Pater Carignano di Sulcis "Is Solus" DOC, Italien Sardus Pater