Sardus Pater Cannonao di Sardegna "Foras" DOC, Italien

Vis stort billede Tilføj
Sardus Pater Cannonao di Sardegna "Foras" DOC, Italien

114,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød. Duften er righoldig og kompleks med noter af moden rød bærfrugt og sort peber. Smagen er blød, medium fyldig, saftig og med noter af moden rød bærfrugtog sødlig krydderi. Eftersmagen er lang med velafstemte bløde tanniner.

Flere detaljer

Mere info

5/5 stjerner Vinavisen uge 7 2015: "En dejlig og interessant rødvin på Sardiniens lokale drue, Cannonau. Den har en god fylde, frugt, masser af krydrede noter og lidt anis til slut."

5 stjerner i online-magasinet Finansbureauet 16. marts 2015 med kommentaren: "Lækker sag fra Sardinien med skarp næse med dominans af peber og mineralsk mund med pænt syrebid og noter af solbær og kirsebær. Flot vin." 

Det er 15 år gamle vinstokke der er rygraden i denne elegante rødvin fra det sydlige Sardinien; Høsten er medio september. Druesaften ligger på druekvaset 10 dage i ståltanke, hvor også gæringsprocessen styres. Når sukkeret er fuldt udgæret overføres vinen til nye rene stålfade, hvor i den malolaktiske gæring foregår. Vinen lagrer efterfølgende 3 md på barriqes-fade af 2. passage og sluttelig min. 3 md. på flaske førend den frigives til salg.

Stort veldrevet kooperativ, som befinder sig på den lille ø Sant'Antioco lige syd-vest for Sardinien. Blev etableret i 1949 og påbegyndte sin drift i 1955. Henover årene har antallet af andelshavere udviklet sig til i dag 280 med ialt ca. 300 ha jord tilplantet med vinstokke, som er fordelt over hele Syd-Sardinien. Det er især rødvinsdruen Carignano, der har sat Sardus Pater på det internationalt anerkendte vinkort. Og især de godt 80 år gamle vinstokke på øen Sant'Antioco giver år efter år supervine. Senest markeret ved, at "Arruga" 2009 i Gambero Rosso 2015-udgaven opnår de fantastiske 3 glas, hvilket er 7. år i streg, at Sardus Pater opnår at få rated en vin til glas. Herudover anbefales at besøge Sardus Pater's hjemmeside, hvor tildeling af ratings næsten ingen enden vil tage. Sardiniens øvrige lokale druer dyrkes naturligvis også: Hvor skal nævnes Cannonau og Vermentino - og sidstnævnte i luksusversionen "Lugore".

PRODUKTDETALJER
Reference

8011692000058

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14%

Indhold

75 cl

Område

Sardegna

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Cannonau

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

5/5 stjerner i Vinavisen uge 9 2015

Velegnet til

Rødt kød/steaks, vildt og kraftfulde kogeretter

Konservering

Indeholder sulfitter

Sardus Pater Cannonao di Sardegna "Foras" DOC, Italien Sardus Pater