Rozasso Rosso DOC Braûros, Italien

Vis stort billede Tilføj
Rozasso Rosso DOC Braûros, Italien

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød. Duften er fyldig, elegant og med noter af vilde røde bær. Den delikate smag er tør og varm med delikat frugt samt en meget vedholdende eftersmag.

Flere detaljer

Mere info

Parcellen befinder sig i den højtestimerede zone: Rosazzo. Druerne høstet i det lille eksklusive vinificering og maceration foretages i topmoderne ståltanke. Herefter pumpes vinen over i egefade på hhv. 30 og 46hl, hvor den modnes i 12-15 mdr. for derefter af blive overført på flaske, hvor den lagrer min. 12 mdr. inden den frigives til salg. Det lave høstudbytte på 50hl/ha samt ovenfor nævnte teknik og blend skaber denne unikke vin. At modtage 3 STJERNER i Veronelli's 2012 tilkendegiver at vinen er "ottimo" på italiensk, dvs. superb.

I 1984 overtog Roberta Borghese ledelsen af vingården efter sin far. Vingården er beliggende nær byen Manzano i regionen Friuli. Under Roberta's ledelse har Ronchi di Manzano udviklet sig til i dag at høre til i superligaen hvad angår vindyrkning i Italien.Vingården dækker et areal på 55ha med hhv. vinmarker og olivenlunde. Der opereres med 2 kvalitative niveauer: 2. vinene "Vigna della Rocca" og 1. vinene "Ronchi di Manzano".

Vinmarkerne ligger dels rundt om den fantastisk flotte vingård samt 20ha udgøres af bakkerne "Rosazzo" med et helt unikt mikroklima og unikke jordbundsforhold. Der produceres hele sortimentet indenfor Friuli-vine. Lige fra vine baseret på f.eks. Chardonnay, Sauvignon Blanc til Friulano. Merlot og Cabernet til Refosco til rødvine samt Picolit som sød vin. Ronchi di Manzano har 5 gange indenfor de seneste 13 år modtaget den ypperligste pris af alle: 3 glas i bogen Gambero Rosso. Heraf de seneste 3 år for den hvide vin: Ronchi di Manzano Friulano DOC samt senest Ellegrì. Tidligere har Merlot'en Ronc de Subule også vundet denne hæderkronede pris.

Salling udbyder en bred vifte af disse højkvalitative vine. Trods det store areal af vinmarker produceres kun ca. 250.000 flasker vin om året, hvoraf langt den overvejende del sælges til eksport.

PRODUKTDETALJER
Reference

8030359140371

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Friuli

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Merlot (40%), Cabernet sauvignon (40%) Refosco (20%)

Serveres ved

18 °C

Velegnet til

Rødt kød både stegt og grillet, fuldmodne oste og hygge.

Konservering

Indeholder sulfitter

Rozasso Rosso DOC Braûros, Italien Ronchi di Manzano