Rosso di Montalcino DOC Canalicchio, Italien

Vis stort billede Tilføj
Rosso di Montalcino DOC Canalicchio, Italien

139,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Vinen har en intens rubinrød farve. Bouqueten er delikat, intens, frugtrig med noter modne røde bær. Smagen er elegant, tør, fyldig og medium kraftfuld med vedholdende frugtrig eftersmag.

Flere detaljer

Mere info

Vinen er produceret i området Canalicchio di Sopra og Montosoli, hvor der høstes i september. Vinifikation: Blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Efter mosten opblødes på druekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på temperaturreguleret ståltank og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 8 md på slovenske egefade på 40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i ca. 6 md inden salg. BEMÆRK: Denne Rosso er en reel mini-Brunello fordi tilvirkningen af vinen ikke overholder regelsættet for produktion af Brunello. Ud af knap 200 Brunello-huse, er det kun 10 der således deklasserer en Brunello. Resten har erhvervet marker i randområdet, som kun kan anvendes til produktion af Rosso di Montalcino.

Det er i dag 3. generation, der driver vingården, som etableredes i 1962. 3. Generation af familien Ripaccioli består af de 3 søskende Simonetta, Marco og Francesco og disse overtog i fællesskab driften i 2001. Herfra har vingården oplevet en international anerkendelse uden sidestykke. År efter år høstes 3 Glas i Gambero Rosso, Parker ligger år efter år på 90-94 point. Vingården befinder sig midt i hjertet af det berømte turiststrækning Val d'Orcia.

Der produceres alle 3 stilarter: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og i gode høstår: Brunello di Montalcino Riserva. - I seneste frigivne årgang tildelte Parker hhv. 90, 93 og 92 point (og 3 glas i Gambero Rosso til Riserva'en). Vingården ejer alene parceller i de højst-estimerede områder: Canalicchio og Montosoli. Udover de kvalitativt højt eksponerede vine, byder Canalicchio di Sopra også på Agriturismo i eksklusive omgivelser.

Anmeldt af vinhulen.dk, som giver vinen 2 glas og beskriver den således:
Rubinrød i den lyse stil. Næsen har røde bær, let basilikum og er yderst venlig i duftspektret. Fin, ren frugtklang. Smagen har en sødmefuld indgang, hvorefter vinen går i røde bær, krydderi og en god kombination af korrekt frugtsyre og fedme i frugten. Senere sætter tanninerne ind, og denne vin tørrer virkelig ud i mundhulen. God volume og tyngde i denne vin.

PRODUKTDETALJER
Reference

8034073430848

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Sangiovese Grosso

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

90 POINT af Robert Parker og The Wine Spectator

Velegnet til

Krydrede stege-retter, supper og medium-modne oste.

Konservering

Indeholder sulfitter

Rosso di Montalcino DOC Canalicchio, Italien Canalicchio di Sopra