Roero, Cantina del Nebbiolo DOCG, Italien

Vis stort billede Tilføj
Roero, Cantina del Nebbiolo DOCG, Italien

99,95 kr

Varens tilgængelighed

Varen føres ikke længere

Farve: Brilliantrød med orange toner i kanten. Duft: Intens frugtrig med noter af modne røde bær og viol. Smag: Elegant, tør, fyldig samt varm og vedholdende med noter af moden bærfrugt.

Flere detaljer

Mere info

Høsttidspunkt er ultimo september. Blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Mosten opblødes på druekvaset i 7-8 dage, sammen med traditionel gæring på temperaturreguleret ståltank og herefter en malolaktisk gæring. Lagres herefter min. 12 måneder på store egefade og sluttelig 2 min. måneder på flaske inden salg.

Stort veldrevet kooperativ, der etableredes i 1901 og blev reorganiseret i 1959. I dag er der 175 medlemmer, der i alt dyrker vin fra vinstokke på 235 ha jord. Fra dette cooperativ møder vi hele viften af hvad Piemonte, som vinregion er blevet så kendt og berømt for: Bløde Barberavine til med agressive Barolo og Barbaresco. På de hvide finder vi også den brede palette: sprøde Arneis til fine og delikate Favorita.

Der investeres kontinuerligt i hardware i vinkælderen, således man altid er i forreste række mht. at have det bedste grundlag for at producere vine af bedste kvalitet. Herudover byder Cantina del Nebbiolo på en pris/kvalitets ratio, der klart er i forbrugerens favør. Fremdriften ses også i, at der efterhånden høstes flere og flere anerkendelser ude i den store vinverden af Ratings. Senest topkarakteren 3 hjerter hos tyske Merum for enkeltmarks-Barbaresco'en Meruzzano.

 

Tim Vollerslev gav vinen 4 stjerner i BT d. 25/10 2014:

"Kommentar: Behageligt kraftig rødvin, god, tør smag af modne røde bær, brombær, urter og lidt toast. Velegnet til: Serveres v. 18 gr. til simremad, kraftige retter af braiseret svine- eller lammekød."

PRODUKTDETALJER
Reference

8014384000022

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Piemonte

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Nebbiolo

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

4/6 stjerner i BT

Velegnet til

Charcuteri, stegt som grillet kød - fra svine- til oksekød.

Konservering

Indeholder sulfitter

Roero, Cantina del Nebbiolo DOCG, Italien Cantina del Nebbiolo