Pio Cesare Barolo Ornato, Italien, 2009

Vis stort billede Tilføj
Pio Cesare Barolo Ornato, Italien, 2009

729,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Fra start viser næsen en fantastisk dybde med engelsk lakrids, blommer, ristet træ, rosenhave og en elegant og mineralsk rød frugt. På tungen er vinen intens og potent med noter af læder, jordbær, peber, vanilje og violer. Eftersmagen vil aldrig slutte og er domineret af ungdommelige tanniner og en struktur der vil give denne vin et næsten uendeligt liv. 

Flere detaljer

Mere info

Flagskibet blandt Pio Cesares vine og dermed også et flagskib for hele Piemonte. Druerne til denne Barolo kommer fra enkeltmarken Ornato. Efter 15 dages skindkontakt og gæring lagres vinen 36 måneder på ristet fransk egetræ. 70% på små 225 liter bariques og 30 % på 2500 liters fade. Mørk og kompakt rød står vinen i glasset foran en.

Bør iltes 4-5 timer før servering ved 15-16 grader og har man tålmodighed til at gemme vinen i 7-8 år, vil den udvikle en kompleksitet og elegance som giver mindelser om strukturen i en stor Grand Cru fra Bourgogne. En vin der sætter sig på rækken blandt verdens største.

Vingården blev grundlagt i 1881 af Pio Cesare som var blandt de første vinmagere i området til at producere og tro på det store potentiale i Barolo, Barbaresco og Barbera. Familiens konstante fokus på absolut højeste kvalitet har i den grad været med til at placere Piemonte på kortet over verdens bedste vinområder. Pio Cesare ejer i dag over 50 hektar vinmarker, der ligger i de mest eftertragtede områder. Vinmarken "Ornato" i Barolo-regionen og vinmarken "Il Bricco" i Barberesco-området anses for at være blandt områdets absolut bedste. Vingården styres i dag af 5. generation ved Pio Cesares oldebarn Pio Boffa. Under Pio Boffas kyndige hånd er Pio Cesare for alvor trådt ind på den internationale vinscene og har f.eks. flere gange været på Wine Spectators Top 10 over verdens bedste vine.

PRODUKTDETALJER
Reference

5710580000660

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Område

Piemonte

Årgang

2009

Druesorter

100% Nebbiolo

Serveres ved

15-16 °C

Anmeldelser

96 point - James Suckling, 93+ point - Wine Advocate

Konservering

Indeholder sulfitter

Pio Cesare Barolo Ornato, Italien, 2009 Pio Cesare