Pavillon de Taillefer Saint Emilion, Frankrig, 2012

Vis stort billede
Pavillon de Taillefer Saint Emilion, Frankrig, 2012

189,95 kr

Varens tilgængelighed

Varen føres ikke længere

80% Merlot og 20% Cabernet Franc fra en lille mark beliggende klods op af vingården og helt ned til floden Dordogne. Vinmarkens begrænsede størrelse gør at druerne kan høstes indenfor 2-3 dage under optimale forhold. Efter gæring lagres vinen 12 måneder på franske egetræsfade, hvor 30% er nye og 70% har været brugt 1 år til Vieux Taillefer.

Kompleks aroma med noter af blommer, violer, solbær, hindbær og vanilje. På tungen er vinen meget elegant og delikat med en ren intens rød frugt kombineret med smagsnuancer af kaffe, chokolade og cedertræ. Vinen kan gemmes op til 10 år fra høståret og kan med fordel iltes 1-2 timer før servering ved 16-17 grader. Ideel til f.eks. grillet kød, fjerkræ og pandestegte svampe.

Flere detaljer

Mere info

Château Vieux Taillefer var tidligere producent af klassiske Bordeaux vine, men i 2006 blev vinhuset overtaget af nye ejere, som har lagt en noget anden stil for vinhuset. Den ene af de nye ejere har fået sin vinopdragelse i Bourgogne, og de begge store beundre af vine fra Bourgogne. Derfor har de valgt at dedikere vinhusets 3,8 hektar marker til produktion af vine der ligger meget tæt op af Bourgogne vine. De 3,8 hektar marker er delt i to forskellige terroirs, hvilket giver vine med deres helt eget særpræg.

Hos Château Vieux Taillefer er vinproduktionen så vidt muligt økologisk, og egetræsfadene købes af bødkere der også laver fade til Armand Rousseau og Domaine Romanee Conti. Vinproduktionen hos dette vinhus forløber sig til 18.000 flasker årligt.

PRODUKTDETALJER
Reference

5710580000301

Land

Frankrig

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Område

Bordeaux

Årgang

2012

Druesorter

80% Merlot og 20% Cabernet Franc

Serveres ved

16-17 °C

Velegnet til

Grillet kød, fjerkræ og pandestegte svampe.

Konservering

Indeholder sulfitter

Pavillon de Taillefer Saint Emilion, Frankrig, 2012 Château Vieux Taillefer