Louis Latour Santenay Rouge, Frankrig, 2013

Vis stort billede
Louis Latour Santenay Rouge, Frankrig, 2013

219,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

I den sydligste by i Côte de Beaune producerer Louis Latour flere fremragende røde Bourgogner. 100% håndplukket Pinot Noir, gæret i åbne cementkar og lagret i delvis ståltanke og egetræsfade. Vinen frigives fra kælderen efter ca. 12 måneder.

Duften sender ens tanker mod Volnay med nuancer af bl.a. skovbund, kirsebær, solbær og orientalske krydderier. Smagen er saftig, kølig og præget af søde ribs, kirsebær, svampe med en lang blød eftersmag.

Vi anbefaler servering ved 14-15 grader, gerne i selskab svampe, fjerkræ, kalvekød eller faste oste. Kan køles ned til 10-12 grader og serveres til grillet/stegt fisk med intens sauce.

Flere detaljer

Mere info

Vinhuset Louis Latour blev grundlagt i 1797. I begyndelsen var familien udelukkende vinkøbmænd, med virke fra hovedsædet i Beaune, hvor det iøvrigt stadig ligger.Allerede fra starten, opkøbte familien jord og har i dag opbygget et domaine på mere end 50 hektar.For eksempel er familien den største ejer af jord i Côte d'Or, hvor de ialt ejer 28,63 hektar.

Alle druerne fra familiens marker vinificeres og lagres på det fantastike anlæg på Château Corton Grancey i Aloxe-corton.Her har man skabt et særligt produktions anlæg med et jernbane- og elevatorsystem, der bl.a. sikre mosten kan føres fra det ene kar til det andet, uden brug af pumper. Ved at undgå pumper, mindskes risikoen for at vinen oxiderer.

Vinene fra Louis Latour sælges i mere end 60 lande og anerkendes for deres excellente kvalitet i alle prisklasser.Santenay er den sydligste landsby i Côte de Beaune. Her produceres både røde og hvide vine.De røde vine fra Santenay regnes for tanninrige og velstrukturerede. Man siger om Santenay, at de har Volnay's sjæl og Pommard vinenes krop.

PRODUKTDETALJER
Reference

3566921003669

Land

Frankrig

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Område

Santenay. Côte de Beaune.

Årgang

2013

Druesorter

100% Pinot Noir

Konservering

Indeholder sulfitter

Louis Latour Santenay Rouge, Frankrig, 2013 Louis Latour