Louis Latour Marsannay, Frankrig, 2014

Vis stort billede
Louis Latour Marsannay, Frankrig, 2013

199,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

100% håndplukket Pinot Noir, gæret i åbne cementkar og lagret i ståltanke. Vinen frigives fra kælderen efter ca. 12 måneder.

Herlig aroma med nuancer af jordbær, kirsebær, svampe og urter. Marsannays kølige klima og jernholdige jordbund giver robuste men samtidig friske vine. Eftersmagen er præget af bløde tanniner og et klassisk let jordet/svampet udtryk. Perfekt match til retter med svampe, gerne med kalvekød eller fjerkræ. Vi anbefaler servering ved 14-15 grader.

Flere detaljer

Mere info

Marsannay er den landsby, der danner den nordlige port til Côte d'Or distriktet når man forlader Dijon, som er Bourgognes hovedstad. Landsbyen er udgangspunkt for Route des Grands Crus, som følger N6 hovedvejen igennem Côte d'Or. Vinene er kendt for at være karakterfulde og robuste. Dette skyldes den ler og jernholdige jord. Marsannay blev ophøjet til AC i 1987 i erkendelse af den konsistente og høje kvalitet vinene fra denne landsby har.

Vinhuset Louis Latour blev grundlagt i 1797. I begyndelsen var familien udelukkende vinkøbmænd, med virke fra hovedsædet i Beaune, hvor det iøvrigt stadig ligger. Allerede fra starten, opkøbte familien jord og har i dag opbygget et domaine på mere end 50 hektar. For eksempel er familien den største ejer af jord i Côte d'Or, hvor de ialt ejer 28,63 hektar. Alle druerne fra familiens marker vinificeres og lagres på det fantastike anlæg på Château Corton Grancey i Aloxe-corton.

Her har man skabt et særligt produktions anlæg med et jernbane- og elevatorsystem, der bl.a. sikre mosten kan føres fra det ene kar til det andet, uden brug af pumper. Ved at undgå pumper, mindskes risikoen for at vinen oxiderer. Vinene fra Louis Latour sælges i mere end 60 lande og anerkendes for deres excellente kvalitet i alle prisklasser.

PRODUKTDETALJER
Reference

3566921002198

Land

Frankrig

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Område

Marsannay, Côte d'Or, Bourgogne

Årgang

2014

Druesorter

100% Pinot Noir

Konservering

Indeholder sulfitter

Louis Latour Marsannay, Frankrig, 2014 Louis Latour