Louis Latour Domaine Aloxe Corton AOC, Frankrig, 2011

Vis stort billede
Louis Latour Domaine Aloxe Corton AOC, Frankrig, 2011

399,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-2 hverdage

Vinen har en klar rubinrød farve.Røde bær som solbær, der munder ud i lakrids, præger duften.Vinen har en mangestrenget og kompleks smag, der er silkeblød og har en god struktur.En lagering af vinen i 3-4 år vil åbne helt nye aspekter.

Flere detaljer

Mere info

Vinhuset Louis Latour blev grundlagt i 1797.I begyndelsen var familien udelukkende vinkøbmænd, med virke fra hovedsædet i Beaune, hvor det iøvrigt stadig ligger.

Allerede fra starten, opkøbte familien jord og har i dag opbygget et domaine på mere end 50 hektar. For eksempel er familien den største ejer af jord i Côte d'Or, hvor de ialt ejer 28,63 hektar.Alle druerne fra familiens marker vinificeres og lagres på det fantastike anlæg på Château Corton Grancey i Aloxe-corton. Her har man skabt et særligt produktions anlæg med et jernbane- og elevatorsystem, der bl.a. sikre mosten kan føres fra det ene kar til det andet, uden brug af pumper. Ved at undgå pumper, mindskes risikoen for at vinen oxiderer. Vinene fra Louis Latour sælges i mere end 60 lande og anerkendes for deres excellente kvalitet i alle prisklasser.

Aloxe-Corton har været Latour familiens hjem og Domaine Louis Latours hjerte i flere århundreder. Familiens marker ligger rundt om landsbyen af samme navn. Markerne giver en klassisk Aloxe Corton, med en indbydende varm rød farve. Jorden i området indeholder både limsten, grus, sand og kalk.

PRODUKTDETALJER
Reference

3566921000026

Land

Frankrig

Område

Aloxe-Corton

Årgang

2011

Druesorter

100% Pinot Noir

Konservering

Indeholder sulfitter

Louis Latour Domaine Aloxe Corton AOC, Frankrig, 2011 Louis Latour