Joan Roure Classic Gine, Spanien

Vis stort billede Tilføj
Joan Roure Classic Gine, Spanien

169,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Flot spansk rødvin på Cariñena og Cabernet Sauvignon. Vinen har lagret 12 måneder i såvel franske som amerikanske egetræsfade. Typisk Priorat-aroma med nuancer af bl.a. bærmarmelade og er nærmest cremet og fed. Det er en lækker kraftig og tør rødvin, med god fylde og en dejlig smag med lidt blommekarakter over sig. Vi anbefaler at dekantere vinen og den vil åbne sig og afsløre flere nuancer.

Flere detaljer

Mere info

DOC Priorat - her har man altid lavet vin her i det klippefyldte, ru bjerglandskab, hvor man flere steder er mere end 1000 meter over havet. Vi er i den sydlige del af Catalonien. Det er dyrt at hugge terrasser ind i klipperne og udbyttet pr. hektar er forsvindende lille. De lokale blå druer er Garnacha og Cariñena. Xavier Buils forfædre havde beskæftiget sig med vinfremstilling. Traditionen for det var dog forsvundet i familien, da han tog det op igen i vinteren i 1996, da han havde arvet jorden efter bedstefaren Joan Ginés død. Den første vin på markedet var Giné Giné 1997 og udkom i foråret 1998.

Ratings:

  • 5/6 Stjerner i Børsen, fra artiklen 'Det røde guld fra Priorat':"Den klassiske Priorat-drue carignan er blandet med den internationale cabernet sauvignon og lagret på en blanding af amerikanske og franske fade. Det er der kommet en charmerende vin ud af med en næse, der oser af frugt og krydderurter. I munden føles den stoflig med en skøn kombination af tørhed og sødme fra den modne frugt. Den bør gemmes nogle år eller dekanteres et par timer inden servering."
    - Ole Troelsø, Børsen, Februar 2014

  • 6/6 Stjerner i Information, "Dråbefangst", valg af vin til jul:"Julens sidste vin hører hjemme i kategorien med de virkeligt blærede. Priorat-området vælter topvine af sig i disse år. Joan-giné 2008 er elegant, fyldig og nærmest stoppet til med frugt. Den har en fornem balance mellem fedme og tørhed og er til tilbudsprisen oplagt for Prioratfans."
    - Henrik Bo Nielsen, Information, December 2013
PRODUKTDETALJER
Reference

8437004733023

Land

Spanien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Indhold

75 cl

Område

Priorat

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Cariñena og Cabernet Sauvignon

Anmeldelser

6/6 Stjerner i Information

Konservering

Indeholder sulfitter

Joan Roure Classic Gine, Spanien Buil & Gine s.l.