Giovanni Avanzi Garda Classico Superiore DOC, Italien

Vis stort billede Tilføj
Giovanni Avanzi Valtènesi DOC, Italien, 2013

129,95 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-3 hverdage

Farven er Rubinrød med mørke orange reflekser. Duften er Intens, frugtrig med mørke bærnoter samt med fine noter fra fadlagringen. - Smag: tør, med noter af røde bær, vanille og kiks, varm, let fyldig med delikat tanninbid.

Flere detaljer

Mere info

En ny vinstilart for området, der så dagens lys fra 2010-høsten. Fra markerne i Polpenazze del Garda høstes druerne i 1. halvdel af september. Vinifikation: Blid presning af drueklaserne. Traditionel gæring på cement-tank og derefter lagrer vinen 12 måneder på store egefade og til sidst min. 6 md på flaske inden salg.

Huset Avanzi er en af Italiens absolut førende producenter af Rosè-vine. De hædres hvert år med et hav af præmier for de kvalitative formåen. Siden 1931 har Familien Avanzi dyrket vin fra markerne omkring byerne Sirmione, Manerba og Polpenazze. Vi befinder os på Gardasøens vestbred. I dag er det 3. Generation, der driver vingården. Der dyrkes vin på godt 50 ha, men derudover er der en stor produktion af olivenolie samt man etablerede for ca. 10 år siden et Birreria til ølproduktion. Ud over Rosè-vinene produceres en lang række røde vine samt ikke mindst sprøde og delikate mousserende vine. I starten af årtusindeskiftet investerede Avanzi-familien i 10 ha jord midt i Franciarcorta DOCG-zonen (i Passirano) for at kunne indfri ambitionen om at tilbyde noget af det mest sublime indenfor mousserende vine. Siden 2009 har vingården "Romantica" således været opført klar til produktion af high-class mousserende vin. Frugterne af denne investering debuterede i december 2012, hvor Franciacorta Brut DOCG "Romantica" blev frigivet. Denne har allerede fulgt trop på præmiesiden, da den i maj 2013 har vundet både Decanter Award samt sølvmedalje ved verdens konkurrencen i Bruxelles. Brut-udgaven ultimo juni 2013 fulgt op med en Satèn-udgave (blanc de blanc ved kun 4,5 atm. tryk).

PRODUKTDETALJER
Reference

8014654010508

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13%

Indhold

75 cl

Område

Lombardia

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

50% Groppello, 20% Rebo, 15% Marzemino, 15% Sangiovese

Serveres ved

16 °C

Velegnet til

Charcuteri, Svinekød, kalvekød og lette grillretter.

Konservering

Indeholder sulfitter

Giovanni Avanzi Garda Classico Superiore DOC, Italien Avanzi