Geografico Pulleraia Rosso IGT Toscana, Italien

Vis stort billede Tilføj
Geografico Pulleraia Rosso IGT Toscana, Italien

169,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød. Duften er intens og delikat frugtrig med noter af moden rød bærfrugt samt vanilje. Smagen er  tør, fyldig med rød bærfrugt- og krydderinoter og markant tannin-bid og delikat eftersmag, som klart udtrykker merlot-druens finesse og elegance.

Flere detaljer

Mere info

Supertoscaner - Vinificering og maceration foretages i topmoderne ståltanke. Herefter lagrer vinen på barriques-fade (225l egefade af fransk eg) i ca. 12 mdr. (50% lagrer på nye egefade). Herefter overføres den på flaske, hvor den lagrer minimum 12 mdr. førend den frigives til salg.

Geografico etableredes i 1961 ved at 17 producenter i Chianti Classico-distriktet ønskede at gøre op med Chianti af tvivlsom kvalitet. For at fortælle omverdenen, at der fra disse 17 producenter kom Chianti'er af god kvalitet, forefandtes en etiket på flaskerne herfra Agricoltori Geografico. 

Idag er Geografico ubetinget Toscana's førende cooperativ (og dermed et af Italiens bedste) med 200 andelshavere og 580 ha jord tilplantet med vinstokke.  Geografico byder ind med samtlige Toscanske vinstilarter - lige fra Chianti'er, Riserva'er, Supertoscanere, Vino Nobile, Brunello, Vernaccia osv. 

Geografico er mønstereksemplet på, at selv om der produceres store mængder, så holdes fanen højt hvad angår kvaliteten, fuldstændig i overensstemmelse med de oprindelig 17 vinbønder.  Se blot dette citat fra Gambero Rosso 2013: "Ikke blot har Geografico opnået en kontinuerlig høj kvalitet, men som sjældent ses - en absolut excellent kvalitet".

PRODUKTDETALJER
Reference

8000757001550

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Merlot

Serveres ved

18 °C

Velegnet til

Oksekød både grillet og stegt, vildt.

Konservering

Indeholder sulfitter

Geografico Pulleraia Rosso IGT Toscana, Italien Geografico