Geografico Montegiacchi Chianti Classico DOCG Riserva, Italien

Vis stort billede
Geografico Montegiacchi Chianti Classico DOCG Riserva, Italien

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød med violette nuancer. Duften er intens og delikat frugtrig med noter af røde bær, viol og krydderi. Smagen er  tør, medium fyldig og frugtrig med harmonisk tannin-bid.

Flere detaljer

Mere info

Enkeltmarksvin - Vinificering og maceration foretages i topmoderne ståltanke. Herefter lagrer vinen på 50-500hl egefade ca. 16 mdr. (10% lagrer på nye egefade). Herefter overføres den på flaske, hvor den lagrer minimum 2 mdr. førend den frigives til salg.

Geografico etableredes i 1961 ved at 17 producenter i Chianti Classico-distriktet ønskede at gøre op med Chianti af tvivlsom kvalitet. For at fortælle omverdenen, at der fra disse 17 producenter kom Chianti'er af god kvalitet, forefandtes en etiket på flaskerne herfra Agricoltori Geografico. 

Idag er Geografico ubetinget Toscana's førende cooperativ (og dermed et af Italiens bedste) med 200 andelshavere og 580 ha jord tilplantet med vinstokke.  Geografico byder ind med samtlige Toscanske vinstilarter - lige fra Chianti'er, Riserva'er, Supertoscanere, Vino Nobile, Brunello, Vernaccia osv. 

Geografico er mønstereksemplet på, at selv om der produceres store mængder, så holdes fanen højt hvad angår kvaliteten, fuldstændig i overensstemmelse med de oprindelig 17 vinbønder.  Se blot dette citat fra Gambero Rosso 2013: "Ikke blot har Geografico opnået en kontinuerlig høj kvalitet, men som sjældent ses - en absolut excellent kvalitet".

PRODUKTDETALJER
Reference

8000757000157

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

13,5%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

95% Sangiovese, 5% Colorino

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

Sølv af Decanter 2014

Velegnet til

Svine- og oksekød - både grillet og stegt.

Konservering

Indeholder sulfitter

Geografico Montegiacchi Chianti Classico DOCG Riserva, Italien Geografico