Geografico Brunello di Montalcino DOCG, Italien, 2009

Vis stort billede Tilføj
Geografico Brunello di Montalcino DOCG, Italien, 2009

285,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød. Duften er intens, kompleks  og frugtrig med markante noter af røde bær, læder og ceder. Smagen er  tør,varm og fyldig samt frugtrig med tannin-bid og lang eftersmag.

Flere detaljer

Mere info

Brunello er den lokale dialekt for Sangiovese Grosso. Manuel selektiv høst af de bedste Sangiovese Grosso-druer. Vinificering og maceration foretages i topmoderne ståltanke. Herefter lagrer vinen på 225l-50hl egefade ca. 46 mdr. Herefter overføres den på flaske, hvor den lagrer minimum 2 mdr. førend den frigives til salg.

Geografico etableredes i 1961 ved at 17 producenter i Chianti Classico-distriktet ønskede at gøre op med Chianti af tvivlsom kvalitet. For at fortælle omverdenen, at der fra disse 17 producenter kom Chianti'er af god kvalitet, forefandtes en etiket på flaskerne herfra Agricoltori Geografico. 

Idag er Geografico ubetinget Toscana's førende cooperativ (og dermed et af Italiens bedste) med 200 andelshavere og 580 ha jord tilplantet med vinstokke.  Geografico byder ind med samtlige Toscanske vinstilarter - lige fra Chianti'er, Riserva'er, Supertoscanere, Vino Nobile, Brunello, Vernaccia osv. 

Geografico er mønstereksemplet på, at selv om der produceres store mængder, så holdes fanen højt hvad angår kvaliteten, fuldstændig i overensstemmelse med de oprindelig 17 vinbønder.  Se blot dette citat fra Gambero Rosso 2013: "Ikke blot har Geografico opnået en kontinuerlig høj kvalitet, men som sjældent ses - en absolut excellent kvalitet".

PRODUKTDETALJER
Reference

8000757000331

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

2009

Druesorter

100% Sangiovese Grosso

Serveres ved

18 °C

Konservering

Indeholder sulfitter

Geografico Brunello di Montalcino DOCG, Italien, 2009 Geografico