Cesari Amarone della Valpolicella Classico, Italien, 2011

Cesari Amarone della Valpolicella Classico, Italien, 2011 Forstør

279,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

De smukke aftegninger af den flotte dybrøde farve, spiller flot i glasset. Den meget spændende duft af mørke saftige modne røde bær, chokolade, rosiner og et hint af blomme, sveske foruden krydderier, giver en uhyre koncentreret smag. En ren bombe med uendeligt mange paletter.

Flere detaljer

Beskrivelse

Cesari er et stolt familieforetagende, der dyrker traditionen med, at gå nænsomt til værks, finpudse og forædle, inden man lader nye produkter se dagens lys. Sortimentet, der udspringer af klassikere som Amarone, Valpolicella, Bardolino og Soave, har efterhånden fået følgeskab af eksempelvis Pinot Grigio, Chardonnay, Merlot og Cabernet i takt med de har vist sig, at kunne leve op til Cesari familiens høje kvalitetskrav.

I dag omfatter vinmarkerne 100 hektar mod de 40 man startede op med og man bruger kun egne druer, samt druer fra samarbejdende vinmagere, der udelukkende har solgt til Cesari siden 1960'erne. Cesari råder over to store domiciler, hvoraf det gamle ligger i S. Pietro, mens det nye i Cavaion Veronese indeholder kældre med optimale faciliteter, hvor vinene produceres, lagres og tappes under nøjagtig kontrol.

Amarone bliver fremstillet ved en helt speciel metode kaldet appassimento.Druerne bliver tørret på velventilerede måtter i 4-5 måneder efter høsten. Herved fordamper vandet i druerne og de bliver næsten som små rosiner. Når disse druer presses i februar måned, giver det en meget koncentreret druemost, der efter endt gæring, ender med en alkoholprocent på 14-16 alkohol.

Varefakta
Reference

8000834341005

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Område

S. Pietro og Cavaion Veronese

Årgang

2011

Druesorter

60% Corvina, 30% Rondinella, 10% Molinara

Velegnet til

Perfekt til kraftige kødretter som vildt, oksekød eller lam.

Konservering

Indeholder sulfitter

Cesari Amarone della Valpolicella Classico, Italien, 2011 Cesari S.p.A. Italy