Caprili Rosso di Montalcino, Italien

Vis stort billede Tilføj
Caprili Rosso di Montalcino, Italien, 2011

155,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven starter med at være rubin, men skifter med tiden til en smuk granat farve. Den har en blid og frugtagtig aroma af kirsebær og blommer. Smagen er robust og velafbalanceret. Eftersmagen er lang og pakket med smagsnuancer som f.eks. ribs, blomme, tobak og mørk chokolade.

Flere detaljer

Mere info

Caprili Rosso di Montalcino produceres, modsat mange andre, på samme klon af Sangiovese som bruges til Brunello. Denne vin som de fleste kalder Brunellos lillebror er absolut ikke en lillebror. Druerne kommer fra de samme vinmarker, forskellen er at vinstokkene er lidt yngre, kun 10 år gamle og at den er fremstillet på en anden måde. Den er fremstillet på en måde, der gør Rosso di Montalcino lidt mere drikkeklar end Brunello som ung.

Druerne presses og gæres i ståltanke ved 25-28 grader i ca. 20 dage. Efter denne første proces hviler Rosso di Montalcino i de samme ståltanke i ca. 6 måneder. Derefter bliver vinen flyttet til stor fade af slavonsk egetræ. Rosso'en kan frigives et år efter men normalt kommer Caprilis Rosso til salg ca. i november 1 år efter.

Azienda Agricola Caprili blev grundlagt af Alfo Bartolommei i 1965, og råder i dag over 58 hektar i det sydvestlige område af Motalcino-kommunen i Toscana. Af de 58 hektar er det dog kun de bedst beliggende 16 hektar, der er beplantet med vinstokke, hvoraf 14,5 ha udgøres af sorten Sangiovese Grosso, 0,8 ha udgøres af sorterne Trebbiano, Malvasia og Vermentino, og 0,7 ha består af Moscadello-vinstokke. Siden 2004 har huset været anerkendt som en af de bedste producenter af Brunello-vine, og det er karakteristisk for Caprili, at vinene både er skønne som unge, men også rummer et stort lagringspotentiale.

PRODUKTDETALJER
Reference

8032505640551

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Sangiovese

Konservering

Indeholder sulfitter

Caprili Rosso di Montalcino, Italien Azienda Agricola Caprili