Cantina del Nebbiolo Barolo DOCG, Italien, 2011

Vis stort billede
Barolo DOCG Cantina del Nebbiolo, Italien, 2011

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Farve: Granatrød med orange reflekser. Duft: Delikat, intens med en bred palette fra tobak over røde bær til roser. Smag: Elegant, afstemt tannin, fyldig og med delikate noter af chocolade og i den vedholdende eftersmag noter af lakrids.

Vinen kommer fra vinstokke fra kommunerne Barolo og Montforte d'Alba. Lerblandet og kalkholdig jordbund, hvor der høstes primo, medio oktober. Vinifikation: Blid presning af manuelt selekterede drueklaser.  Efter mosten opblødes på druekvaset i 20-22 dage igangsættes traditionel gæring på cementtanke og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 30-30-36 md på slovanske egefade på 20-40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i ca. 6 md inden salg.

Flere detaljer

Mere info
Stort veldrevet kooperativ, der etableredes i 1901 og blev reorganiseret i 1959. I dag er der 175 medlemmer, der i alt dyrker vin fra vinstokke på 235 ha jord. Fra dette cooperativ møder vi hele viften af hvad Piemonte, som vinregion er blevet så kendt og berømt for: Bløde Barberavine til med agressive Barolo og Barbaresco. På de hvide finder vi også den brede palette: sprøde Arneis til fine og delikate Favorita.

Der investeres kontinuerligt i hardware i vinkælderen, således man altid er i forreste række mht. at have det bedste grundlag for at producere vine af bedste kvalitet. Herudover byder Cantina del Nebbiolo på en pris/kvalitets ratio, der klart er i forbrugerens favør. Fremdriften ses også i, at der efterhånden høstes flere og flere anerkendelser ude i den store vinverden af Ratings. Senest topkarakteren 3 hjerter hos tyske Merum for enkeltmarks-Barbaresco'en Meruzzano.
PRODUKTDETALJER
Reference

8014384000176

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14%

Indhold

75 cl

Område

Piemonte

Årgang

2011

Druesorter

Nebbiolo

Serveres ved

16-18 °C

Velegnet til

Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter

Cantina del Nebbiolo Barolo DOCG, Italien, 2011 Cantina del Nebbiolo