Brunello di Montalcino DOCG Riserva Canalicchio, Italien, 2007

Vis stort billede Tilføj
Brunello di Montalcino DOCG Riserva Canalicchio, Italien, 2007

685,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød med granatrøde toner. Duften er delikat, intens, frugtrig med noter vanilje og vilde skovbær. Smagen byder på stor struktur med elegance, indbydende tannin-bid , fyldig og kraftfuld med en yderst vedholdende eftersmag.

Flere detaljer

Mere info

Produktionszone: Canalicchio di Sopra og Montosoli, hvor der høstes i september. Vinifikation: Riserva produceres kun i særligt gode høstår i et antal på ca. 4000 fl. Blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Efter mosten opblødes på druekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på temperaturreguleret ståltank og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 36 md på slavonske egefade med en gennemsnitskapacitet på 30 hl. Herefter omstikkes til Barriques-fade, hvor den modner i 7-8 md. Sluttelig tappes vinen på flasker, hvor den modner i min. 12 md inden salg.

Det er i dag 3. generation, der driver vingården, som etableredes i 1962. 3. Generation af familien Ripaccioli består af de 3 søskende Simonetta, Marco og Francesco og disse overtog i fællesskab driften i 2001. Herfra har vingården oplevet en international anerkendelse uden sidestykke. År efter år høstes 3 Glas i Gambero Rosso, Parker ligger år efter år på 90-94 point.

Vingården befinder sig midt i hjertet af det berømte turiststrækning Val d'Orcia. Der produceres alle 3 stilarter: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og i gode høstår: Brunello di Montalcino Riserva. I seneste frigivne årgang tildelte Parker hhv. 90, 93 og 92 point (og 3 glas i Gambero Rosso til Riserva'en). Vingården ejer alene parceller i de højst-estimerede områder: Canalicchio og Montosoli. Udover de kvalitativt højt eksponerede vine, byder Canalicchio di Sopra også på Agriturismo i eksklusive omgivelser.

PRODUKTDETALJER
Reference

8034073430732

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

2007

Druesorter

Sangiovese Grosso

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

92 POINT af Robert Parker, 93 POINT af The Wine Spectator

Velegnet til

Rødt kød, vildt og modne oste.

Konservering

Indeholder sulfitter

Brunello di Montalcino DOCG Riserva Canalicchio, Italien, 2007 Canalicchio di Sopra