Brunello di Montalcino DOCG Canalicchio, Italien, 2008

Vis stort billede Tilføj
Brunello di Montalcino DOCG Canalicchio, Italien, 2008

447,95 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-2 hverdage
Farven er intens rubinrød med granatrøde toner. Vinens duft er delikat, intens og frugtrig med noter af vilde skov-bær. Smagen er elegant, tør, fyldig og kraftfuld med uhyre vedholdende eftersmag.

Flere detaljer

Mere info
Produktionszone: Canalicchio di Sopra og Montosoli, hvor der høstes i september. Vinifikation: Blid presning af manuelt selekterede drueklaser.  Efter mosten opblødes på druekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på temperaturreguleret ståltank og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 36 md på slavonske egefade med en gennemsnitskapacitet på 30 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i min. 12 md inden salg.

Det er i dag 3. generation, der driver vingården, som etableredes i 1962. 3. Generation af familien Ripaccioli består af de 3 søskende Simonetta, Marco og Francesco og disse overtog i fællesskab driften i 2001. Herfra har vingården oplevet en international anerkendelse uden sidestykke. År efter år høstes 3 Glas i Gambero Rosso, Parker ligger år efter år på 90-94 point. Vingården befinder sig midt i hjertet af det berømte turiststrækning Val d'Orcia. Der produceres alle 3 stilarter: Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino og i gode høstår: Brunello di Montalcino Riserva. - I seneste frigivne årgang tildelte Parker hhv. 90, 93 og 92 point (og 3 glas i Gambero Rosso til Riserva'en). Vingården ejer alene parceller i de højst-estimerede områder: Canalicchio og Montosoli. Udover de kvalitativt højt eksponerede vine, byder Canalicchio di Sopra også på Agriturismo i eksklusive omgivelser.
PRODUKTDETALJER
Reference

8034073430695

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14%

Indhold

75 cl

Område

Toscana

Årgang

2008

Druesorter

Sangiovese Grosso

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

93 POINT af Robert Parker

Velegnet til

Rødt kød, vildt og modne oste.

Konservering

Indeholder sulfitter

Brunello di Montalcino DOCG Canalicchio, Italien, 2008 Canalicchio di Sopra