Bocale Sagrantino di Montefalco DOCG, Italien

Vis stort billede Tilføj
Bocale Sagrantino di Montefalco DOCG, Italien

229,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød med violette nuancer. Duften er delikat og kompleks med en toner af solbær, krydderi og vanilje. Smagen er delikat og fyldig med noter af moden rød bærfrugt, opleves desuden som  kompleks og fløjlsblød med en vedholdende eftersmag.

Flere detaljer

Mere info

Denne rødvinstype karakteriseres ofte som en Amarone-killer, som dette skyldes at samme teknik med lufttørring af druerne inden presning anvende. Dermed tilføres yderlige duft- og smagsekstrakt til de efterfølgende pressede druer. DOCG-forskriften kræver mindst 1 måneds tørring inden presning. Druerne høstes primo oktober ved at lavt udbytte på max. 56 hl/ha. Efter endt gæring overføres vinen til barriques fade, hvor den lagrer i ca. 18 mdr. Herefter overføres den på flaske, hvor den lagrer minimum 6 mdr. førend den frigives til salg.

Denne familie-ejede vingård startede i 2002. Den drives i dag af sønnen Valentino Valentini. Vingården ligger i hjertet af regionen Umbria nær den navnkundige by Montefalco. Vinmarkerne ligger på skråningerne op mod Montefalco. Her produceres en uhyre interessant vintype på druen Sagrantino: Denne vin kan med rette omtales som "Amarone-killer". Familien Valentini råder over i alt 5ha jord, hvoraf der dyrkes vinstokke på 4 ha. Dette giver en årsproduktion på ca. 20-25.000 flasker vin om året samt en lille Grappa-produktion.

Der produceres pt. 2 stil-arter; Begge rødvine - Rosso og Sagrantino di Montefalco. Valentini-familien har på rekordtid bevist sit kvalitative værd bl.a. dokumenteret ved allerede at have vundet hele 2 glas i vinbiblen Gambero Rosso (3 glas er det sublimt eftertragtede) samt 3 stjerner i Veronelli?s vinbibel 2013. Alle vinproduktions faser udføres med sjælden omhu i pagt med de bedste økologiske forskrifter og med kvalitet som nøgleord. Super-spændende vine. Ikke mindst hvad angår forholdet pris/kvalitet.

PRODUKTDETALJER
Reference

8033959810071

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Indhold

75 cl

Område

Umbria

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Sagrantino

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

91 POINT af The Wine Advocate

Konservering

Indeholder sulfitter

Bocale Sagrantino di Montefalco DOCG, Italien Bocale