Bocale Rosso di Montefalco DOC, Italien

Vis stort billede Tilføj
Bocale Rosso di Montefalco DOC, Italien

128,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er rubinrød med violette nuancer. Duften er eksplosiv indtagende og kompleks med noter af rød bærfrugt og krydderi. Disse delikate duftindtryk gentager sig i smagen, som desuden er uhyre harmonisk med blid garvesyre. Opleves desuden fløjlsblød og meget vedholdende.

Flere detaljer

Mere info

Druerne høstes ultimo september/primo oktober. Efter gæring og malolaktisk gæring på ståltanke, lagrer vinen ca. 6 mdr. på barriquesfade, som er fra 2. og 3. passage. Herefter overføres vinen på flaske, hvor den modner/lagrer minimum 4 mdr., førend den er klar til salg.

Denne familie-ejede vingård startede i 2002. Den drives i dag af sønnen Valentino Valentini. Vingården ligger i hjertet af regionen Umbria nær den navnkundige by Montefalco. Vinmarkerne ligger på skråningerne op mod Montefalco. Her produceres en uhyre interessant vintype på druen Sagrantino: Denne vin kan med rette omtales som "Amarone-killer". Familien Valentini råder over i alt 5ha jord, hvoraf der dyrkes vinstokke på 4 ha. Dette giver en årsproduktion på ca. 20-25.000 flasker vin om året samt en lille Grappa-produktion.

Der produceres pt. 2 stil-arter; Begge rødvine - Rosso og Sagrantino di Montefalco. Valentini-familien har på rekordtid bevist sit kvalitative værd bl.a. dokumenteret ved allerede at have vundet hele 2 glas i vinbiblen Gambero Rosso (3 glas er det sublimt eftertragtede) samt 3 stjerner i Veronelli's vinbibel 2013. Alle vinproduktions faser udføres med sjælden omhu i pagt med de bedste økologiske forskrifter og med kvalitet som nøgleord. Super-spændende vine. Ikke mindst hvad angår forholdet pris/kvalitet.

PRODUKTDETALJER
Reference

8033959810088

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Indhold

75 cl

Område

Umbria

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

45% Sangiovese, 40% Merlot og 15% Sagrantino

Serveres ved

18 °C

Velegnet til

Krydret svinekødsretter, kal- og okse - både stegt og grillet.

Konservering

Indeholder sulfitter

Bocale Rosso di Montefalco DOC, Italien Bocale