Barolo Serralunga DOCG, Schiavenza, Italien, 2010

Vis stort billede
Schiavenza Barolo Serralunga DOCG, Italien, 2010

319,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farve: Granatrød med orange reflekser. Duft: Delikat, intens med en bred palette fra læder over roser til moden rød bærfrugt bl.a hindbær. Smag: Elegant, afstemt tannin, fyldig og med delikate noter af chocolade og i den vedholdende eftersmag noter af lakrids.

Parcel på enkeltmark: Broglio. Lerblandet og markant kalkholdig jordbund, hvor der høstes primo, medio oktober. Vinifikation: Blid presning af manuelt selekterede drueklaser.  Efter mosten opblødes på druekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på cementtanke og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 36 md på slovanske egefade på 20-40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i ca. 6 md inden salg.

Flere detaljer

Mere info

Det er i dag 2. generation, der driver vingården, som etableredes i 1956. 2. Generation bestående af Luciano Pira og hans svoger Walter Pira. I fællesskab har de skabt et af Piemontes mest ansete BAROLO-HUSE, hvilket er dokumenteret i, at år efter år høstes 3 Glas i Gambero Rosso, Veronelli ligger år efter år på 90-95 point, Winespectator ligeså. Der rådes over 9,5 ha jord, hvor stammen udgøres af sublime Barolo-vine; Men også de klassiske røde: Dolcetto, Barbera og Langhe Nebbiolo produceres. Ud over en parcel i Perno, ejes parceller på af Serralunga’s (og dermed Barolo-områdets) mest højtestimerede CRU-marker: Prapò, Broglio og Bricco Cerretta.

En rejse ud i de 3 Cru’s er fotællingen om terroir altså jordbundforholdenes påvirkning af vinens udtryk. I særligt gode høstår produceres et lille eksklusivt antal RISERVA-udgaver fra Cru-markerne. Luciano hører til fløjen af traditionalister, Dvs. han IKKE anvender barriques-fade til lagring – men ALTID store 10-50hl egefade af Slovansk eg fra Kroatien. Udover de kvalitativt højt eksponerede vine, byder Schiavenza også på et delikat Tratteria, hvor man i de smukkeske omgivelser, kan nyde det lokale køkken.

PRODUKTDETALJER
Reference

8033959830062

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Indhold

75 cl

Område

Piemonte

Årgang

2010

Druesorter

100% Nebbiolo

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

93 point af The Wine Spectator. 93 point af Veronelli

Velegnet til

Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter

Konservering

Indeholder sulfitter

Barolo Serralunga DOCG, Schiavenza, Italien, 2010 Schiavenza