Barolo Serralunga DOCG Prapò Riserva MAGNUM, Italien, 2006

Vis stort billede Tilføj
Barolo Serralunga DOCG Prapò Riserva MAGNUM, Italien, 2006

1 389,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farve: Granatrød med orange reflekser. Duft: Delikat, intens med en bred pallette fra læder over roser til moden rød bærfrugt, såsom hind- og solbær. Smag: fyldig, kompleks og samtidig elegant, afstemt blid tannin, fyldig og med delikate noter af eukalyptus, rød bærfrugt, chokolade og i den vedholdende eftersmag noter af lakrids.

Flere detaljer

Mere info

Parcel på enkeltmark: Prapò. Markant kalkholdig jordbund samt ler- og tufholdig. Der høstes primo, medio oktober. Vinifikation: Blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Efter mosten opblødes på druekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på cementtanke og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 36 md på slovanske egefade på 20-40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i ca. 24 md inden salg.

Det er i dag 2. generation, der driver vingården, som etableredes i 1956. - 2. Generation bestående af Luciano Pira og hans svoger Walter Pira. - I fællesskab har de skabt et af Piemontes mest ansete Barolo-huse, hvilket er dokumenteret i, at der år efter år høstes 3 glas i Gambero Rosso, Veronelli ligger år efter år på 90-95 point.

Der rådes over 9,5 ha jord, hvor stammen udgøres af sublime Barolo-vine; Men også de klassiske røde: Dolcetto, Barbera og Langhe Nebbiolo produceres. Ud over en parcel i Perno, ejes parceller på af Serralunga?s (og dermed Barolo-områdets) mest højtestimerede CRU-marker: Prapò, Broglio og Bricco Cerretta.I særligt gode høstår produceres et lille eksklusivt antal riserva-udgaver fra Cru-markerne.

Luciano hører til fløjen af traditionalister, Dvs. han ikke anvender barriques-fade til lagring - men altid store 10-50 hl egefade af slovansk eg fra Kroatien. Udover de kvalitativt højt eksponerede vine, byder Schiavenza også på et delikat Tratteria, hvor man i de smukkeste omgivelser, kan nyde det lokale køkken.

PRODUKTDETALJER
Reference

8033959830055

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Indhold

150 c

Område

Piemonte

Årgang

2006

Druesorter

Nebbiolo

Serveres ved

18 °C

Velegnet til

Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter.

Konservering

Indeholder sulfitter

Barolo Serralunga DOCG Prapò Riserva MAGNUM, Italien, 2006 Schiavenza