Barolo Serralunga DOCG Prapò Riserva, Italien, 2007

Vis stort billede Tilføj
Barolo Serralunga DOCG Prapò Riserva, Italien, 2007

699,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er granatrød med orange reflekser. Duften er delikat, intens med en bred palette fra læder over roser til moden rød bærfrugt, såsom hind- og solbær. Smagen er fyldig, kompleks og samtidig elegant, afstemt blid tannin, fyldig og med delikate noter af eucalyptus, rød bærfrugt, chocolade og i den vedholdende eftersmag noter af lakrids.

Flere detaljer

Mere info

Dyrket på parcel på enkeltmarken Prapò, som har en markant kalkholdig jordbund samt er ler- og tufholdig. Der høstes primo, medio oktober. Vinifikation starter med en blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Efter mosten opblødes på druekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på cementtanke og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 36 md på slovanske egefade på 20-40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i ca. 24 md inden salg.

Det er i dag 2. generation, der driver vingården, som etableredes i 1956. - 2. Generation bestående af Luciano Pira og hans svoger Walter Pira. - I fællesskab har de skabt et af Piemontes mest ansete Barolo-huse, hvilket er dokumenteret i, at der år efter år høstes 3 glas i Gambero Rosso, Veronelli ligger år efter år på 90-95 point.

Der rådes over 9,5 ha jord, hvor stammen udgøres af sublime Barolo-vine; Men også de klassiske røde: Dolcetto, Barbera og Langhe Nebbiolo produceres. Ud over en parcel i Perno, ejes parceller på af Serralunga's (og dermed Barolo-områdets) mest højtestimerede CRU-marker: Prapò, Broglio og Bricco Cerretta.I særligt gode høstår produceres et lille eksklusivt antal riserva-udgaver fra Cru-markerne.

Luciano hører til fløjen af traditionalister, Dvs. han ikke anvender barriques-fade til lagring - men altid store 10-50 hl egefade af slovansk eg fra Kroatien. Udover de kvalitativt højt eksponerede vine, byder Schiavenza også på et delikat Tratteria, hvor man i de smukkeste omgivelser, kan nyde det lokale køkken.

PRODUKTDETALJER
Reference

8033959830031

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Indhold

75 cl

Område

Piemonte

Årgang

2007

Druesorter

Nebbiolo

Serveres ved

18 °C

Velegnet til

Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter.

Konservering

Indeholder sulfitter

Barolo Serralunga DOCG Prapò Riserva, Italien, 2007 Schiavenza