Barolo Serralunga DOCG Cerretta, Italien, 2011

Vis stort billede Tilføj
Barolo Serralunga DOCG Cerretta, Italien, 2011

384,95 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-2 hverdage

Farve: Granatrød med orange reflekser. Duft: Delikat, intens med en bred pallette fra læder over roser til moden rød bærfrugt hindbær/solbær. Smag: Elegant, afstemt tannin (lidt mere aggressiv end Broglio), fyldig og med delikate noter af chokolade og i den vedholdende eftersmag noter af lakrids.

Flere detaljer

Mere info

Parcel på enkeltmark: Cerretta er dyrket på lerblandet og markant kalkholdig jordbund, hvor der høstes primo, medio oktober. Vinifikation: Blid presning af manuelt selekterede drueklaser. Efter mosten opblødes på druekvaset i 15-20 dage igangsættes traditionel gæring på cementtanke og herefter malolaktisk gæring. Vinen lagrer 36 md på slovanske egefade på 20-40 hl. Herefter omstikkes til stålfad og tappes på flasker, hvor den modner i ca. 6 md inden salg.

Det er i dag 2. generation, der driver vingården, som etableredes i 1956. - 2. Generation bestående af Luciano Pira og hans svoger Walter Pira. - I fællesskab har de skabt et af Piemontes mest ansete Barolo-huse, hvilket er dokumenteret i, at der år efter år høstes 3 glas i Gambero Rosso, Veronelli ligger år efter år på 90-95 point.

Der rådes over 9,5 ha jord, hvor stammen udgøres af sublime Barolo-vine; Men også de klassiske røde: Dolcetto, Barbera og Langhe Nebbiolo produceres. Ud over en parcel i Perno, ejes parceller på af Serralunga's (og dermed Barolo-områdets) mest højtestimerede CRU-marker: Prapò, Broglio og Bricco Cerretta.I særligt gode høstår produceres et lille eksklusivt antal riserva-udgaver fra Cru-markerne.

Luciano hører til fløjen af traditionalister, Dvs. han ikke anvender barriques-fade til lagring - men altid store 10-50hl egefade af slovansk eg fra Kroatien. Udover de kvalitativt højt eksponerede vine, byder Schiavenza også på et delikat Tratteria, hvor man i de smukkeste omgivelser, kan nyde det lokale køkken.

PRODUKTDETALJER
Reference

8033959830024

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

15%

Indhold

75 cl

Område

Piemonte

Årgang

2011

Druesorter

Nebbiolo

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

95p Wine Spectator, 95p Veronelli

Velegnet til

Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter.

Konservering

Indeholder sulfitter

Barolo Serralunga DOCG Cerretta, Italien, 2011 Schiavenza