Barolo Bussia DOCG, Italien, 2009

Barolo Bussia DOCG, Italien, 2009 Forstør

289,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Farven er rubinrød med orange aftegninger. Duften er intens, kraftfuld og kompleks med noter af røde bær, ceder, læder og lakrids samt vanilje. Smagen fyldig, tør med afstemte tanniner. Hereudover giver smagen en palette af noter fra duften. Lang og vedholdende eftersmag.

Flere detaljer

Beskrivelse
Høst foregår primo oktober. De manuelt selekterede druerklaser fra vinstokke, der er op mod 15 år gamle, presses blidt. Vinmosten macerer på druekvaset 10-12 dage for udtræk af hhv. farvestof samt duft- og smagskomponenter. Gæringen styres i temperaturregulerede ståltanke ved anvendelse af naturgær. Efter 2.gæring (malolaktisk) overføres vinen til 25-30hl egefade, hvor den lagrer i 30 md. Herefter aftappes vinen på flaske, hvor den modner i min. 6 md. inden frigivelse til salg.

I 1988 overtog Gianmarco Ghisolfi vingården, som 3. generation. Siden da har vinene været aftappet på gården, hvor det tidligere (som var det almindeligste) blev solgt på bulk. Der rådes over 7 ha jord, som er beliggende i et af Barolo-områdets største Cru'er: Bussia i kommunen Montforte d'Alba. Vingården ligger på toppen af bakkedraget "Visette", som er en af Bussia's mest berømte underzoner. Det er også Barolo'en herfra, der høstår efter høstår opnår +90 point hos både WineSpectator, Wine & Spirits og WineEnthusiast. Herudover har Ghisolfi flere gange opnået de hæderkronede 3 Glas i Gambero Rosso. Senest med 2009 Barolo Bricco Visette.
Varefakta
Reference

8032804470927

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,5%

Indhold

75 cl

Område

Piemonte

Årgang

2009

Druesorter

100% Nebbiolo

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

2 glas Gambero Rosso 2014

Velegnet til

Stegt rødt kød, lammekølle, trøffelbaserede retter, vildt

Konservering

Indeholder sulfitter

Barolo Bussia DOCG, Italien, 2009 Ghisolfi