Barbera d'Alba DOC Maggiora, Italien

Vis stort billede
Barbera d'Alba DOC Maggiora, Italien, 2010

129,00 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er dyb rubinrød. Duften er kompleks, kraftfuld og frugtrig med noter af skovens bær. Smagen er kompleks, indtagende og fyldig med blide tanniner samt noter af hind- og skovbær og derudover noter fra fadlagringen. Lang vedvarende eftersmag.

Flere detaljer

Mere info

Høst foregår ultimo september. De manuelt selekterede druerklaser presses blidt. - Vinmosten macerer på druekvaset 5-6 dage for udtræk af hhv. farvestof samt duft- og smagskomponenter. Gæringen styres i temperaturregulerede ståltanke. Ved 2. gæringen diffunderer druekvaset fra Nebbiolo-presningen ned gennem stålkarret, hvilket giver denne Barbera en klar kant til de "almindelige" Barberad'Alba'er. Herefter overføres vinen til nyt stålfad, hvor den modner i ca. 4 md, hvorefter den aftappes og modner på flaske i min. 6md inden den frigives til salg.

I 1988 overtog Gianmarco Ghisolfi vingården, som 3. generation. Siden da har vinene været aftappet på gården, hvor det tidligere (som var det almindeligste) blev solgt på bulk. Der rådes over 7 ha jord, som er beliggende i et af Barolo-områdets største Cru'er: Bussia i kommunen Montforte d'Alba. Vingården ligger på toppen af bakkedraget "Visette", som er en af Bussia's mest berømte underzoner. Det er også Barolo'en herfra, der høstår efter høstår opnår +90 point hos både WineSpectator, Wine & Spirits og WineEnthusiast. Herudover har Ghisolfi flere gange opnået de hæderkronede 3 Glas i Gambero Rosso. Senest med 2009 Barolo Bricco Visette.

PRODUKTDETALJER
Reference

8032804470088

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14%

Indhold

75 cl

Område

Piemonte

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

100% Barbera

Serveres ved

16 °C

Velegnet til

Svine- og kalvekød stegt og grillet

Konservering

Indeholder sulfitter

Barbera d'Alba DOC Maggiora, Italien Ghisolfi