Augustus Rosso Verona IGT, Italien

Vis stort billede Tilføj
Augustus Rosso Verona IGT, Italien

89,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er rubinrød. Duften er intens og frugtrig med tydelige noter af kirsebær og moden skovbærfrugt. Smagen er tør, afbalanceret, medium fyldig, rank og næsten fløjlsblød. Kirsebærnoterne gentages i harmoni mellem syre og tannin.

Flere detaljer

Mere info

Druerne til vinen er høstet manuelt i september. Vinen gærer i temperaturstyrede ståltanke, lagrer efterfølgende på ståltanke og egefade ialt min. 10 mdr. inden frigivelse til salg.

I 1821 erhvervede bedstefaderen til den nuværende ejer 3 ha. jord i Valpolicella. Bedstefaderen lægger den dag i dag navn til vingården. Det ejes og drives i dag af Guido Accordini. Sammen med faderen er der hen over de seneste 40 år tilkøbt jord, således der i dag råder over 25 ha. Det hele placeret i Valpolicella Classico zonen. Vingården står som eksponent for noget af det bedste Valpolicella kan opbyde indenfor de kendte vinstilarter: Amaroner, Ripasso, Valpolicella og den søde Recioto. Der produceres kun knap 100.000 flasker vin om året af fremragende kvalitet.

Selv den ”almindelige” Valpolicella Classico holder 14% alkohol, som er opnået ved at den undergår lufttørring af druerne. I særlige gode høstår produceres også riserva’er. Dvs. senest årgangene 2000, 2003 og 2005. Fællesnævneren for disse Super-Amaroner er: markant frugtrig smag desuagtet alder samt hele 16,5% alkohol.

Næste generation, datteren Ilaria, står klar i kulissen til at føre vingården’s flotte traditioner. I dag er arbejdsfordelingen således, at Guido er vinmageren og Ilaria er salgsansvarlig. Herudover understreges vingården’s kvalitative formåen af at der årligt høstes topkarakterer i Luca Maroni’s vin-bibel.

PRODUKTDETALJER
Reference

8052440272242

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,50%

Indhold

75 cl

Område

Veneto

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

70% Corvina, 10% Corvinone, 20% Rondinella

Serveres ved

18 °C

Konservering

Indeholder sulfitter

Augustus Rosso Verona IGT, Italien Accordini Igino