Augustus Rosso Verona IGT, Italien

Vis stort billede
Augustus Rosso Verona IGT, Italien

89,95 kr

2 for 120,00 kr

Varens tilgængelighed

Afsendes om 1-2 hverdage

Farven er rubinrød. Duften er intens og frugtrig med tydelige noter af kirsebær og moden skovbærfrugt. Smagen er tør, afbalanceret, medium fyldig, rank og næsten fløjlsblød. Kirsebærnoterne gentages i harmoni mellem syre og tannin.

Flere detaljer

Mere info

Druerne til vinen er høstet manuelt i september. Vinen gærer i temperaturstyrede ståltanke, lagrer efterfølgende på ståltanke og egefade ialt min. 10 mdr. inden frigivelse til salg.

I 1821 erhvervede bedstefaderen til den nuværende ejer 3 ha. jord i Valpolicella. Bedstefaderen lægger den dag i dag navn til vingården. Det ejes og drives i dag af Guido Accordini. Sammen med faderen er der hen over de seneste 40 år tilkøbt jord, således der i dag råder over 25 ha. Det hele placeret i Valpolicella Classico zonen. Vingården står som eksponent for noget af det bedste Valpolicella kan opbyde indenfor de kendte vinstilarter: Amaroner, Ripasso, Valpolicella og den søde Recioto. Der produceres kun knap 100.000 flasker vin om året af fremragende kvalitet.

Selv den ”almindelige” Valpolicella Classico holder 14% alkohol, som er opnået ved at den undergår lufttørring af druerne. I særlige gode høstår produceres også riserva’er. Dvs. senest årgangene 2000, 2003 og 2005. Fællesnævneren for disse Super-Amaroner er: markant frugtrig smag desuagtet alder samt hele 16,5% alkohol.

Næste generation, datteren Ilaria, står klar i kulissen til at føre vingården’s flotte traditioner. I dag er arbejdsfordelingen således, at Guido er vinmageren og Ilaria er salgsansvarlig. Herudover understreges vingården’s kvalitative formåen af at der årligt høstes topkarakterer i Luca Maroni’s vin-bibel.

PRODUKTDETALJER
Reference

8052440272242

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14,50%

Indhold

75 cl

Område

Veneto

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

70% Corvina, 10% Corvinone, 20% Rondinella

Serveres ved

18 °C

Konservering

Indeholder sulfitter

Augustus Rosso Verona IGT, Italien Accordini Igino