400 Some Aglianico del Vulture DOC, Italien

Vis stort billede Tilføj
400 Some Aglianico del Vulture DOC, Italien

149,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er intens rubinrød med violette nuancer. Duften er delikat og kompleks med en toner af solbær, brombær og krydderi. Smagen er perfekt afbalanceret mellem frugt og noter fra fadlagringen samt garvesyre og krop. Smagen opleves desuden lang og vedholdende.

Flere detaljer

Mere info

5/5 stjerner i Vinavisen uge 7 2015: "En elegant og lækker rødvin med dejlig frugt og fint krydderi med peber i front. En udpræget vin til mad - fx en god oksebøf."


Ofte beskrives Aglianico-druen som ophavsmand til "sydens Barolo". Denne version bekræfter denne beskrivelse hvor man straks bemærker tanniner og kompleksibilitet. Druerne høstes ultimo oktober/primo november. Efter gæring overføres vinen til barriques fade, hvor den lagrer i ca. 6 mdr. Herefter overføres på flaske, hvor den lagrer minimum 3 mdr. førend den frigives til salg. Denne supervin har opnået topkarkteren 3 stjerner i Veronelli 2012 og desuden også 2 glas i Gambero Rosso. Det lave høstudbytte på ca. 60hl/ha skaber en fantastisk karakterfuld vin.

Denne familie-ejede vingård startede i 1974. Den drives af de 2 søskende Sara og Luca Carbone. Vingården ligger i hjertet af regionen Basilicata nær byen Melfi. Vinmarkerne ligger på skråningerne af den antikke vulkan Vulture, som er unikke til produktion af vine lavet på druen Aglianico. Netop denne drue omtales som druen, der giver sydens Barolo. Der rådes over i alt 18ha jord, hvorfra produceres i alt ca. 45.000 flasker vin om året.

Carbone har på rekordtid bevist sit kvalitative værd bl.a. dokumenteret ved den store anerkendelse af sine vine, ved år efter år at vinde hele 2 glas i vinbiblen Gambero Rosso (3 glas er det sublimt eftertragtede) samt 2 endog 3 stjerner er opnået i Veronelli's vinbibel 2012. Alle vinproduktions faser udføres med sjælden omhu og i stor kvalitativ respekt. Herudover rundes produktion af med et gedigent kælderarbejde, hvor man benytter den navnkundige Sergio Paternoster som ønolog. Der produceres tre forskellige kvalitetsrødvine på Aglianico-druen og en hvid på Fiano-druen.

PRODUKTDETALJER
Reference

8033331710029

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

14%

Indhold

75 cl

Område

Basilicata

Årgang

Årgang kan variere

Druesorter

Aglianico

Serveres ved

18 °C

Anmeldelser

5/5 stjerner i Vinavisen uge 7 2015

Velegnet til

Steaks, vildt og kraftfulde kogeretter.

Konservering

Indeholder sulfitter

400 Some Aglianico del Vulture DOC, Italien Carbone