Franciacorta Brut Romantica MAGNUM, Italien, 2010

Vis stort billede Tilføj
Franciacorta Brut Romantica MAGNUM, Italien, 2010

459,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online

Farven er strågul. Duft: Elegant med blomsternoter og delikate strejf fra gærkontakten. Smag: Tør, fyldig og harmonisk og understreger duftnoterne i munden. Perlage: Elegante små og vedvarende perler.

Flere detaljer

Mere info

Den anerkendte britiske journalist Tom Stevenson (med speciale i mousserende vine), og som skriver for bl.a. Decanter og Wine-magasin har udtalt: at i Italien kan alene Franciacorta producere mousserende i verdensklasse dvs. her har vi altså Italiens svar på Champagne. I reglen dog i prismæssigt betydelig billigere niveau. Denne Brut er produceret 100% på Chardonnay. Der høstes ultimo august. Vinifikation: Blid presning af drueklaserne og straks mostadskillelse. 1. gæring i ståltank og en lille del i barriques. 2. gæring på flaske jf. DOCG-reglerne - I en Brut ligger mosten i 21 md på flaske/gærrester.

Huset Avanzi er en af Italiens absolut førende producenter af Rosè-vine. De hædres hvert år med et hav af præmier for de kvalitative formåen. Siden 1931 har Familien Avanzi dyrket vin fra markerne omkring byerne Sirmione, Manerba og Polpenazze. Vi befinder os på Gardasøens vestbred. I dag er det 3. Generation, der driver vingården. Der dyrkes vin på godt 50 ha, men derudover er der en stor produktion af olivenolie samt man etablerede for ca. 10 år siden et Birreria til ølproduktion. Ud over Rosè-vinene produceres en lang række røde vine samt ikke mindst sprøde og delikate mousserende vine. I starten af årtusindeskiftet investerede Avanzi-familien i 10 ha jord midt i Franciarcorta DOCG-zonen (i Passirano) for at kunne indfri ambitionen om at tilbyde noget af det mest sublime indenfor mousserende vine. Siden 2009 har vingården "Romantica" således været opført klar til produktion af high-class mousserende vin. Frugterne af denne investering debuterede i december 2012, hvor Franciacorta Brut DOCG "Romantica" blev frigivet. Denne har allerede fulgt trop på præmiesiden, da den i maj 2013 har vundet både Decanter Award samt sølvmedalje ved verdens konkurrencen i Bruxelles. Brut-udgaven ultimo juni 2013 fulgt op med en Satèn-udgave (blanc de blanc ved kun 4,5 atm. tryk).

PRODUKTDETALJER
Reference

8014654011727

Land

Italien

Alkoholprocent (% vol.)

12,5%

Indhold

150 c

Område

Lombardia

Årgang

2010

Druesorter

Chardonnay

Serveres ved

8 °C

Konservering

Indeholder sulfitter

Franciacorta Brut Romantica MAGNUM, Italien, 2010 Avanzi