Dom Pérignon Rosé Vintage 2002 75 cl, Frankrig

Vis stort billede
Dom Pérignon Rosé Vintage 2002 75 cl, Frankrig

2 099,95 kr

Varens tilgængelighed

Ikke på lager online
Vinens smag er smukt struktureret og vel balanceret i en perfekt klassisk stil, de forskellige facetter blander sig ubesværet til et samlet hele. Frugtigheden i vinen er blød og har god krop og gode bobler. Den indledende fasthed bliver mere afrundet og cremet, med et svagt strejf af pink grapefrugt.

Flere detaljer

Mere info
Vinens duft kommer først med blomstrende noter, som med det samme viger for noter af sorte kirsebær og kandiseret frugt, fulgt af kakao, kardemomme og røgede aromaer.

Det tog en visionær ånd, og et ekstraordinært mo,d at sætte sig så høj en ambition i slutningen af det 17. århundrede. Men visioner og vovemod var Dom Pérignon karakter.I 1668, tog den unge munk sine pligter op som kældermester på Benedictine Hautvillers Abbey, i det vestlige Marne. I 47 år arbejdede Dom Pérignon på at skabe, perfektionere og cementere omdømmet af, hvad der senere skulle blive kendt som "Champagne"-metoden. Han var en mand udstyret med forbløffende fremsyn, han anede løftet om skjult luksus i druerne i champagne, og valgte at udnytte dette potentiale. Aristokratiet, altid på jagt efter nye smagsoplevelser, indså straks kvaliteten af den vin, der blev fremstillet af "Père Pérignon", nyheden om "Pérignon's vin" nåede snart Louis XIV. De "flakoner" (som de flasker sprudlende vin fra Champagne blev kaldt) kostede fire gange mere end de bedste vine fra den tid. Denne vin, der repræsenterede en revolution i vinfremstilling, skabte også en revolution inden for smag og skikke. Dom Pérignon's vin blev den ikoniske drik for den libertinisme der tog fat i Regency perioden, og siden under Louis XV. Denne livsstil gav det 18. århundrede et ry, som en alder af dekadence. En følelse af raffinement, vellyst, delikatesse, overflod og sensualitet herskede i alle områder af livet, fra salonen til soveværelset. Til denne dag, har Dom Pérignon bevaret sin grundlæggers moderne vision om ægte luksus: altid fremragende, og alligevel altid i forbedring. Richard Geoffroy, Dom Pérignon's Chef de Cave, er manden ansvarlig for den konstante genopfindelse af vinen. Det at lave hver årgang involverer en delikat sammensætning og justering - forskellige for hver gang - før den mystiske balance mellem Dom Pérignon 's "hvide" og "sorte" druer (chardonnay og pinot noir), kan nås. Denne vanskelige øvelse er fuld af risici. Sammensætningen af hver Dom Pérignon årgang, er en kreativ handling i den mest inspirerede og dristige forstand. Den ekstra indsats, der går ind i fremstillingen, gør det muligt for hver årgang at udtrykke sin unikke karakter og samtidig fastslå (gennem sin singularitet) den tidløse stil af Dom Pérignon."I am drinking stars" Dom Pierre Pérignon.
PRODUKTDETALJER
Reference

3185370400906

Land

Frankrig

Alkoholprocent (% vol.)

12,5%

Indhold

75 cl

Område

Champagne

Årgang

2002

Konservering

Indeholder sulfitter

Dom Pérignon Rosé Vintage 2002 75 cl, Frankrig Dom Pérignon.